AKTUELNO

Neki ljudi baš ne znaju da pogode trenutak.

Dejvid Belami, na primer.

Umro čovek samo par dana pre najvećeg zoo rijalitija u istoriji - podivljala koala osam sati šeta ispred RTS-a.

Pa kakav bi to događaj bio.

Belami, sladak kakvim ga je Bog napravio, polako prilazi koali, smiruje je onim svojim prekrasnim glasom, pomazi je lagano, a onda, tiho, nama, gledaocima objasni:

“Koalica nam je frustrirana. Zbog požara, u Australiji. I nekih stvari u Hong Kongu. I Singapuru. I još mu dali ime Vuk, a vidite kakav je. A i žena mu tu nekada bila urednik, sada nije. I RTS je svaki dnevnik počinjao životinskim carstvom, i mazile su se tu krave, drogirale kokoške, koalicu slikali u avionu, na brodu, u vozu, kolima, rikši, čak i u kabinetu... a sada, ništa. Milica Nedić kaže - ja sam Milica Nedić i to je to. Nema koala, nema drugih životinja, pregazila ih evolucija, i naravno da se bune”.

Pa jeste. Čist slučaj za prirodnjaka. Da stavi koalu u krilo i češka je. I da mu se pridruži Olja Kovačević, valjda će da je puste, da stavi Borka u krilo i da ga takođe češka, a onda i da mu promeni košuju, godinu dana je nosi, da vam ne pričam da se to dosta oseća.

A Jasmina Lukač da dođe da češka Đilasa. I on nju, po stomaku, da je više ne boli. Zato što, kada je boli, a stalno je boli, i Đilas, jadan, izgleda kao da i njega boli. Čudna je ta veza između njih dvoje, creva im se povezala i mora da se češkanjem leči, kad već ne može da se razmrsi.

I Miša Vacić isto tako da dođe, da češka Boška i da zajedno viču da je Krim ruski i da ima da se prizna. U Dnevniku.

Pa onda Boško zamišlja kako češka Putina. I kako ga ovaj pustio da mu premlati ženu. I onu tužiteljku, sa Krima. NOjha! Sreći nikada kraja.

A posle da dođe Bujke i da ih pusti, sve, u Dnevnik.

Pa da vidiš kada Jasmina Lukač uskoči umesto Milice Nedić i kaže - Ja sam Jasmina Lukač, i boli me stomak - kakva će to vest da bude! Pa posle, kada Danas piše da je palo poverenje u RTS, da se smejemo, jer znamo zašto.

I da koalica dobije svojih pet minuta. I sliku.

Da Đilas opet dobije sekunde.

Borko, košulju.

Olja Kovačević, zaslužen odmor.

A Dejvid Belami, spomenik, ispred RTS-a.

Sedi, onako, okamenjen, i u krilu drži koalu.

Onda Joca Memedović taj spomenik otkrije, napravi specijalnu emisiju i postane glavni urednik informativnog programa.

Pošto samo on to može i da vodi, i da razume.

Jadne koale.

U Australiji.

Koja je daleko.

#Boško Obradović

#Dejvid Belami

#Dragan Đilas

#Ivan Radovanović

'