AKTUELNO

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je kako mi sve vreme pričamo o budućnosti, o tome kako da se naprave normalni odnosi između Srba i Albanaca, kako da se okrene novi list, a oni sve vreme pokušavaju da točak istorije vrate u prošlost, u 1998. i 1999. godinu, kada su bili "veliki komandanti", koje će naš narod pamtiti po zlu.

Kako podseća, nije Srbija započela celu kapmanju oko Račka, sve je započeto osudom,Ivana Todosijevića, jednog časnog domaćina iz Zvečana, inače i predsednika u opštini Zvečan.

-Čovek je osuđen na dve godine zatvora, jer se na godišnjicu NATO agresije na našu,zemlju, pred svojim Zvečanicima, usudio se da kaže „izvinite ljudi, to pre 20,godina je bila agresija na našu zemlju“, ta agresija je imala lažni povod u,vidu Račka, on čak nije rekao da je u tamo bio maskar, već da je to bio lažni,povod za agresiju na našu zemlju i rekao je da je OVK bila teroristička i on je,za sve to osuđen– istakao je Đurić za Pink.

Kako je istakao, jedino se predsednik Vučić usudio da se tome suprotstavi.

Đurić: SzS ne poštuje državne institucije

Govoreći o ponašanju pripadnika dela opozicije, Đurić je istakao da ono što je on primetio je fundamentalno nepoštovanje državnih institucija Srbije od strane SzS. -Kada to kažem mislim i na nepoštovanje prema vladavini prava. Pokušali su da bčlokiraju juče javni servis. Nisam ni ja kao građanin zadovoljan programom javnog t+servisa, li vi ste gospodo kada ste bili na vlasti birali to rukovodstvo, druga stvar, ko ste vi da govorite o bilo čemu? U vreme vaše vlasti da li je mogao da se čuje kritički ton o bilo čemu na javnom servisu? – zapitao se Đurić, podsetivši da je supruga Vuka Jeremića bila na javnom servisu urednica dnevnika u vreme dok je on bio ministar spoljnih poslova. -I oni nama nešto govore o slobodi medija i vladavini prava – naglasio je Đurić.

-Vučić je jedini izašao i javno rekao da nije normalno da srpskog političkog,predstavnika zbog mišljenja o nečemu što je bilo pre 20 godina hapse – rekao  je direktor kancelarije za KiM.

Kako je podvukao, on nije prvi i jedini rekao da je Račak lažni povod za agresiju na,našu zemlju, podsetivši da je Helena Ranta, šef finskih patologa, govorila o,tome kako ju je Vilijam Voker terao je na najbrutalniji način da se izjasni o,tome i ona je rekla da nije bilo tako.

-Slučaj Račak je bio iskorišćen kao lažni povod za bombardovanje. Predsednik Vučić je,govorio o tome i onda je usledio jedan cunami histeričnih reakcija albanskih,političara, na koje, moram da kažem, su se nadovezale i reakcije pojedinih,stranih „ambasada“ u Prištini – rekao je Đurić, ukazavši na licemerje albanskih,političara.

#Aleksandar Vučić

#Marko Đurić

#Račak

'