AKTUELNO

Investicionim planom ''Srbija 2025'' biće podignut standard građana, a cilj je da se zaustavi depopulacija ovog prostora i da Srbi ostanu da žive u Srbiji.

Aleksandra Tomić, predsednica skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava rekla je za Pink kako će investicioni plan ''Srbija 2025'' povećati životni standard građana.

Foto: TV Pink Printscreen

- 14 milijardi evra planirano je za narednih pet godina. Od toga pet milijardi i 78 miliona evra za novih 5.000 kilometara puteva, što putna, što železnička infrastruktura, što vodna infrastruktura, pola milijard eevra za mlade bračne parove. To nam je u stvari i cilj, da će mladi bračni parovi imati mogućnost da dobiju stan uz određene povoljnosti i subvencije države u vrednosti od 500 miliona evra, i 200 miliona evra će biti određene vrste podrške, kao i onaj deo koji se odnosi za povećanje nataliteta - rekla je Tomić.

Ona je ukazala na to za razliku od prethodne vlasti, aktuelna vlast i Vlada republike Srbije aktivnim merama planiraju da probleme koji našu državu muče godima reše kroz narednih pet godina.

Foto: TV Pink Printscreen

- Završavamo ovu godinu sa četiri odnsto rasta ukupne privrede, sa penzijama od 223 evra, a plan nam je da sve to dupliramo. Da prosečnu platu koja je 500 evra dupliramo, gotovo da sigurno bude do 900 evra za pet godina. Samim tim biće podignut standard građana - dodala je ona.

Objasnila je da ove reforme počivaju na novom konceptu koji neće osetiti građani.

Vasilije Papović, zamenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Alo'' potvrdio je ozbiljnost i ambicioznost ovog investicionig plana Vlade Republike Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sve najvažnije oblasti, vitalne oblasti za razvoj jedne zemlje i za opstanak jedne nacije i naroda su obuhvaćene. Predviđena su sredstva i za zdravstvo i za mlade parove. Ono što je jedna od najvažnijijh stvari u ovom planu je da se zaustavi depopulacija ovog prostora i da Srbi ostanu da žive u Srbiji da bi ova zemlja postojala - rekao je Papović.

Kako je on rekao ovo je plan koji svojim najvećim delom ima za cilj da građani Srbije ostanu u državi.

- Ono što je interes Srbije trebalo bi da bude i interes svih nas. Ne radi se za državu, za bilo koga personalno. Ovim investicionim planom niko nije zapostavljen, cela Srbija je obuhvaćena - zaključio je on.

#Aleksandra Tomić

#Novo jutro

#investicioni plan "Srbija 2025

#vasilije papović

'