AKTUELNO

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, predizbornu kampanju nastavlja posetom Sremskoj Mitrovici.

U sportskoj hali "Pinki" okupio se veliki broj građana, a tribine su popunjene do poslednjeg mesta.

Halom se vijore zastave Srbije i zastave SNS sa inicijalima AV, a na početku mitinga intonirana je himna Srbije "Bože pravde".

Foto: Tanjug

18:50 - Kandidat za predsednika Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić kada je izašao za govornicu pozdravljen je uzvicima "Vučiću Srbine" , a on se zahvalio svim okupljenima, generalnom direktoru "Mitrosa" Rami Adroviću i i vlasniku te kompanije Johanu Gerlingeru.

On je podsetio da oni koji su nekada pričali da "Mitros" ne radi, a oni su ga uništili sada ćute.

- Priča o Mitrosu, to je priča svih naših srpskih priča. Kada sam prvi put video Gerlingera, rekli su, ma to Vučić laže, kada smo otvorili Mitros, rekli su, ma tamo nema radnika. Danas takvi više ne govore ništa - rekao je Vučić nadovezujući se na govor prethodnog govornika.

- Znam da narod živi teško, ne menjaju se stvari preko noći, i znam da narod teško živi, ne treba to da mi govore oni koji nisu izašli iz kancelarije iz centra Beograda ili oni iz kancelarija u Menhetnu - rekao je Vučić.

Vučić se potom osvrnuo na penzije i obećao da će i penzije i plate biti uvećane.

- Ne pričam vam ja ovo da bih vam se dodvorio, mogao sam takvu odluku da donesem pred izbore, ali neću to da radim. Neću, ako nisam siguran da srpska ekonomija nije na zdravim nogama - rekao je Vučić.

Vučić je okupljene podsetio da je Kosovo proglasilo nezavisnost kada je Srbija imala kohabitaciju, dodajući da se plan i program opozicionih kandidata svodi samo na "mrzimo, Vučića".

Foto: Tanjug

- Želim da vam poručim da se rada ne plašim, moja želja je da radim i dalje i na vama je prilika da 2. aprila pokažete da li to želite - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

18:41 - Vlasnik Mitros-a, austrijski investitor Johan Gerlinger izjavio je danas na mitingu Aleksandra Vučića u Sremskoj Mitrovici da su stabilnost, kontinuitet, poverenje i pouzdanost rukovodstva jedne države preduslov za investitore da se odluče da investiraju.

-Sve ovo sam pronašao u Srbiji u Aleksandru Vučiću, koji je odgovorno podržao investiciju u Mitros - rekao je Gerlinger.

18:40 - Lider Pokreta Socijalista Aleksandar Vulin poručio je na mitingu: "Gleda Srbija i zna i izabrala je Srbija da bude uz Vučiča, da mu poveri ono najdragocenije budućnost, Srbiju koja se neče vratiti u mrak DOS-a, kad su odlučivali stranci. Srbija je izabrala nadu da sledi Aleksandra Vučića. I u vremenu koje dolazi Srbija hoće da bude dostojna svojih predaka".

18:25 - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije i predsednik PUPS-a Milan Krkobabić poručio je da je Srbiji "nužna dugoročna stabilnost kroz stabilnost penzija i plata".

Foto: Printscreen

On je poručio sve građane Srbije da 2. april učine da bude poslednji krug za sve učesnike u ovom izbornom ciklusu.

-Do kraja ove godine, ako nastavimo da budemo odgovorni, racionalni, uspešni, svi se mogu nadati da će imati veće plate i penzije, a to donosi dugoročnu stabilnost, ekonomsku i finansijsku, tako da Srbija nema alternativu, a nema je ni Vučić - rekao je Krkobabić na današnjem mitingu.

-Od ovog aplauza do 2. aprila protećiće dani i nedelje, a tog 2. aprila ćemo reći Aleksandar Vučić je novi predsednik Srbije - rekao je Krkobabić.

18:15 - Ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić obraćajući se okupljenima istakao je da nije stvar u tome da li nam se sviđa ili ne sviđa nešto, već da imamo odgovornost prema našoj zemlji, zato nam treba jak predsednik.

-Samo takav jak predsednik može da , samo takav Aleksandar Vučić. sa vašom podrškom, samo jak predsednik moćiće da obezbedi političku stabilnost. Aleksandar Vučić treba da bude predsednik i vas i nas, on će da ujedini i pomiri srbiju, jer je odgovorni državnik i Srbiju će da ujedini takav predsednik - poručio je Ljajić.

Foto: Printscreen

18:05 - Na predizborni skup u Sremsku Mitrovicu došli su Milenko Jovanov, Zoran Đorđević, Maja Gojković, Zlatibor Lončar, Marko Đurić...

#Aleksandar Vučić

#Predsednički izbori

#Sremska Mitrovica

'