AKTUELNO

Voker je jedan od belosvetskih hohštaplera i kreator laži o Račku koju smo platili brojnim žrtvama i velikim razaranjima, podsetio je urednik Srpskog telegrafa.

Nekadašnji šef verifikatorske misije OEBS Vilijam Voker, koji je ostao upamćen kao čovek posle čijeg lažnog izveštaja o navodnom "masakru" u Račku je 1999. godine NATO bombardovao Srbiju i SR Jugoslaviju, došao je u sedište Demokratskog saveza Kosova u Prištini.

Dolazak Vokera Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, ovako je prokomentarisao:

- Savest Vilijama Vokera nije čista i najmanje 3.000 ubijenih u agresiji NATO na našu državu tragična je posledica događaja čiji je on bio neposredni akter.

Voker je jedan od belosvetskih hohštaplera i kreator laži i fikcije zločina u Račku, zbog kojeg je usledilo bombardovanje, kaže Boris Vuković, odgovorni urednik Srpskog telegrafa. 

- Čovek poput Vokera sada se vraća tamo, dočekuju ga kao heroja, iako su čak i strani istražitelji dokazali da u Račku nije bilo nikakvog masakra, da su u tom selu ratovali ljudi u OVK uniformama, da je tamo postojalo terorističko leglo – podseća Vuković. On podseća i na snimke CNN u kojima Voker prolazi pored tela ubijenih i govori da je strašno to što se desilo, da su Srbi veliki zločinci i slično.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da se Vokeru ovo ne sme zaboraviti.

- On ide tamo da obiđe i Klintonov spomenik, koji mu je u svemu tome pomogao, da obiđe sve OVK veterane koji su učestvovali u ratu, ubijali Srbe i bili teroristi. Zato ne čudi što je došao i što će se, prema pisanju pojedinih medija, sresti i sa Kurtijem i Mustafom, jer je jedan od onih koji tamo zagovara i pokušava da kreira politiku. On odlazi kod svojih, daleko mu lepa kuća, samo se nadam da će kad-tad biti pravde na ovom svetu i da će istina o fingiranom zločinu izaći na videlo – kaže Vuković za “Novo jutro”.

Podseća da smo laži o Račku platili brojnim žrtvama i velikim razaranjima.

- Nadam se da će Vokera stići ruka pravde i da će odgovarati za sve što je uradio – kaže Vuković. 

#Boris Vuković

#Novo jutro

'