AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovor sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, sa kojim se susreo jutros u Davosu, bio otvoren i prijatan, te da mu čini da je izraženo više poverenja i optimizma.

"Razgovor sa Plenkovićem je bio otvoren i prijatan, dotakli smo se odnosa Srbije i Hrvatske i čini mi se da je izraženo više poverenja i optimizma", rekao je Vučić.

Vučić se danas susreo sa Plenkovićem pred početak panela "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana" u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

Predsednik Srbije danas će na Svetskom ekonomskom forumu učestvovati i na radnom ručku na temu "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu", a imaće i niz bilateralnih susreta.

Kako je sinoć najavio, na oba skupa govoriće o tome kako vidi budućnost, o "malom Šengenu", ekonomskoj saradnji i drugim pitanjima.

Vučić će danas prisustvovati i obraćanju predsednika SAD Donalda Trampa učesnicima Foruma, dok je na marginama skupa planiran njegov susret sa Robertom O Brajanom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Ccakrabartijem.

#Aleksandar Vučić

#Andrej Plenković

#Davos

'