AKTUELNO

Goran Vesić, član predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda je u intervjuu za Alo rekao da će Glavni odbor SNS odlučiti da li će na parlamentarne izbore SNS ići samostalno ili u koaliciji sa nekim drugim strankama.

- Jedina garancija da će se nastaviti promene i da će Srbija nastaviti ovim putem je da SNS na predstojećim parlamentarnim izborima ostvari samostalnu većinu - kaže član predsedništva te stranke Goran Vesić i zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić kaže kako sebe ne vidi u nekoj budućoj vladi, te da ga interesuje samo Beograd i da želi da uradi nešto dobro za prestonicu.

- SNS je državotvorna stranka koja obnavlja srpsku državu, a tako veliki posao uvek traži saveznike u društvu. O tome ce odlučiti Glavni odbor. SNS je uvek birao državni interes pre interesa partije - naglasio je Vesić.

"Vidim da mi opozicija zamera zato što želim da uradim nešto za Beograd. 'Zamislite, Vesic želi da ostane zapamćen u istoriji Beograda', kažu ovi kriticari. Pa, u tome je razlika između mene i njih. Ja radim za Beograd i ostaće nešto iza mene, a za njih niko neće ni znati da su postojali", naveo je on.

Navodi da ga atmosfera koja vlada u društvu i stalne pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću podsećaju na 2003. godinu kada je ubijen premijer Zoran Đinđić.

"Meni je neverovatno što tužilaštvo ne reaguje. Stvara se atmofera da je poželjno i da nije protivzakonito pucati na Vučića i da treba da mu se kriminalizuje porodica i tu se ne biraju sredstva", rekao je Vesić.

Na pitanje zašto mali broj funkcionera SNS-a brani Aleksandra Vučića, Vesić kaže da neki ljudi kalkulišu.

"Ima funkcionera u našoj stranci, a ponosan sam što sam među njima i ja, koji ne kalkulišu i svim srcem smo za Vučića. Svako sam donosi odluku da li će više boriti ili ne, a ja smatram da nije fer biti na državnoj ili poltičkoj funkciji, a ne boriti se do poslednjeg atoma snage za Vučića i SNS", naveo je Vesić.

Kaže da je crvena linija u političkoj komunikaciji pređena "kada je Dragan Đilas odlučio da kupi opoziciju".

Kako kaže, kada mu je ta strategija propala, usledile su "hajka, pretnje, fizički napadi i incidenti".

#Goran Vesić

#Izbori

#SNS

'