AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Davosu da je američki predsednik u obraćanju Donald Tramp sve vreme govorio o Americi, da je spomenuo još samo Kinu, Japan, Južnu Koreju i Veliku Britaniju i to iz ugla američkih odnosa sa tim zemaljama.

Predsednik Srbije je ocenio da je normalno da Tramp govori isključivo iz američkog ugla i da to rade i ostali, a potom i napomenuo da se Velika Britanija na velika vrata vraća u Afriku.

- Srbija se dobro pozicionira i polako, ali sigurno, postaćemo konkurent i za privlačenje investicija i tim zemljama. Zato su važni sastanci sa Amerikancima, Kinezima, zato nisam nesrećan zbog kritika koje dolaze: 'Vučić samo sa Arapima i Kinezima'. Vrlo je značajna ta diverzifikacija naših izvora rasta i izvora investicija - naveo je Vučić.

On je rekao i da se sreo i razgovarao sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom, sa litvanskim i letonskim predsednicima, predsednikom Evropskog parlamenta.

- Uspeli smo da za kratko vreme vratimo Srbiju u svet, Srbija je poštovana i to smo mogli da vidimo na svakom mestu. Ja sam ovde da se borim za našu zemlju, nisam izabran da bi me neko tapšao po ramenu, govoreći da sam više ili manje Amerikanac ili Rus, ja sam Srbin - naglasio je Vučić i dodao da vlada veliko interesovanje ruskih medija za delegaciju Srbije, koji su mu postavljali pitanja da li Srbija može da zaustavi laži o borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu.

#Aleksandar Vučić

'