AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas venac u spomen žrtvama Holokausta u Memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu, gde se održava ceremonija obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Vučić je bio među brojnim svetskim državnicima koji su odali poštu i položili vence, a pre njega to su učinili predsednik Rusije Vladimir Putin, a posle Vučića predsednik Francuske Emanuel Makron.

Predsednik Srbije je na instagram profilu budućnostsrbijeav objavio video snimak polaganja venca na kome se vidi da se tom prilikom rukovao sa Putinom, kao i sa Markonom sa kojim se zadržao u kraćem razgovoru.

Vučić boravi u Jerusalimu povodom održavanja 5. svetskog foruma o Holokaustu - "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma".

Više od 40 lidera okupilo se u Jerusalimu povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

#Aleksandar Vučić

#Jad Vašem

#sećanje na Holokaust

'