AKTUELNO

U sklopu predizborne kampanje za predstojeće predsedničke izbore Srpska napredna stranka održava miting u Subotici.

17.55 - Nakon obraćanja Mađarima, Vučić podsetio na dosadašnje rezultate: Počeli smo da pravimo sistem koji će da unapredi Srbiju. Kada slušate predstavnike Svetske banke, MMF, čujete to dobri rezultati. Dobri rezultati doneće i značajno veće penzije i plate u javnom sektorzu, a to znači i veće plate i u privatnom sektoru. Povećaćemo i minimalnu zaradu. Znate da ispunim ono što obećam.

- Ko god misli da može Srbiju da ponižava, da ruši, da čerupa, moj mu je savet da to ne čini, mi mu to nećemo dozvoliti. Srbija je snažnija iz dana u dan jer vidimo gde je naš put u budućnost i ne gledamo u prošlost. Hoću da se borimo jako, a ne da dozvolim povratka na vlast onima koju su zemlju urušili. Oni su imali telefonske sednice vlade, ja neću da gledam vladu koja ne vodi računa o svojim građanima- istakao je Vučić i pozvao građane da glasaju za čvrstu, jaku i stabilnu Srbiju, za budućnost svoje dece.

17.45 - Premijer Srbije i predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić je izašao je na binu praćen ovacijama i aplauzom. Vučić je rekao da je ponosan na to ko je sve pre njega govorio, ističući sportske zasluge Štefaneka i Sagmajstera.

Foto: Tanjug

- Ištvan Pastor je bio taj koji je pravio most sa Mađarskom. Kada nam otvaraju poglavljaju poglavlja u Briselu, uvek dođe mađarski ministar koji nam uvek ukaže poštovanje. U Srbiji živi veliki broj Mađara i naša je obaveza da budu još srećni. Ovo je njihova otadžbina, koliko i naša domovina - rekao je Vučić i dodao da Mađarima nudi ni manje ni više nego drugim građanima Srbije, a to su mir i stabilnost i vera jednih u druge.

- Pozivam Mađare da razmisle kako sam se prema njima odnosio u prethodne četiri godine. Neka sude po delima, a ne po rečima - naveo je Vučić i dodao da Mađari srcem mogu da osete da li će neko raditi u njihovom intersu, jer on to možda ne ume da pokaže.

Foto: TvPink Printscreen

- U Suboticu smo uložili mnogo novca, završićemo Y krak, nećete više gledati kamione, nastavljamo da ulažemo u infrastrukturne projekte, hoćemo da Palić bude jedno od najlepših mesta u celoj Srbiji. Hoćemo da dovodimo i zapošljavamo još veći broj ljudi, mada su mi u Suboti rekli da je teško naći određene profile radnika jer su već svi zaposleni - naveo je Vučić.

17. 40 - Pristalicama se na mitingu obratio i srpski rvač i reprezentativac Davor Štefanek, koje je rekao da mu je mnogo lakše bilo u Riju nego da se obraća na mitingu: "Nisam političar, ali moram da podržim ljude koji su podržali nas sportiste". Kako kaže bez pomoći države, mojih roditelja i grada Subotice nikada ne bi bilo olimpijski šampion.

Foto: TvPink Printscreen

17. 30 - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor predsednički kandidat velikog broja vojvođanskih mađara,  želim da to znate i učinićemo sve da Vučić bude predsednik Srbije i svih građana.

Foto: TvPink Printscreen

- Ne činimo to samo zbog prijateljstva, koje smo gradili godinama, već iz ubeđenja da ćeš biti dobar predsednik Republike. Želimo u partnerskom odnosu graditi budućnost- rekao je Pastor i nastavio govor na mađarskom.

- Prebacuju mi da sam ovu odluku doneo zbog poltronstva i da smo zaboravili prethodne decenije. Nisam poltron. Brinem od državnim inetersima, a što se tiče prošlosti, svako ima svoju i ona je za istoričare. Mi se ovde bavimo budućnošću. Nema ništa važnije od mira i napretka - rekao je Pastor. Prethodno se okupljenima obratio i šampion u moticiklizmu Gabor Tagmajster.

Foto: TvPink Printscreen

17. 20 - Učesnicima mitinga se prvi obratio predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, koji je rekao da Srbija danas ima za koga da glasa, jer su rezultati Aleksandra Vučića garant pobede na predsedničkim izborima.

Foto: TvPink Printscreen

17.15 - Vučić je ušao u halu, praćen ovacijama i aplauzom prisutnih. Skup je počeo intoniranjem himne "Bože pravde".

17.05 - U halu su ušli Aleksandar Vulin, Zorana Mihajlović, Miloš Vučevic, Marko Đurić, Jadranka Joksimović, Igor Mirović, Zoran Đorđević, Vanja Udovičić. Prisutan je Vučićev sin Danilo.

Foto: TvPink Printscreen

17.00 - Zbog velikog interesovanja simpatizera SNS da prisustvuju mitingu i u Subotici su neki od njih morali da ostanu ispred sportske hale. S tribina se vijore zastave Srbije i zastave SNS i koalicionih partnera.Spremni su i baloni u bojama srpske zastave koji ce biti pušteni. Okupljeni skandiraju "Srbija".

Foto: TvPink Printscreen

#SNS

'