AKTUELNO

Narodni poslanik SNS Aleksandar Marković ocenio je danas kao krajnje licemerno da Borko Stefanović i Marko Bastać optužuju bilo koga za nekretnine i poručio im da je bolje da pitaju "svog šefa" Dragana Ðilasa odakle mu toliko bogatstvo.

Stefanović i Bastać su ranije danas pozvali nekoliko državnih funkcionera da objasne na koji način su, dok su na javnoj funkciji, stekli imovinu koja, kako su rekli, vredi mnogo više u poređenju sa njihovim platama.

Marković na to kaže da se nastavlja Ðilasova kampanja "laži i fabrikovanja afera" protiv funkcionera SNS.

"Ovoga puta preko lažnog levičara Borka Stefanovića - čoveka koji se tobože zalaze za radnička prava, a nosi cipele od nekoliko stotina evra i koji, dok je bio na vlasti, ništa nije učinio za radnička prava, kao i Marka Bastaća koji je uhapšen na beogradskom aerodromu zbog pokušaja da prošvercuje 13.000 evra, a nikada nije objasnio odakle mu taj novac", rekao je Marković novinarima.

On je Stefanoviću i Bastaću poručio da je bolje da pitaju "svog šefa" Dragana Ðilasa odakle mu toliko bogatstvo.

Ðilas je, kaže Marković, sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije 25 miliona evra samo u nekretninama i pita zašto Ðilas nikada nije odgovorio kako je prihodovao 619 miliona evra koje je prijavio i odakle mu dobit od 105 miliona evra.

"Kako je zaradio taj novac? Da li tako što je zloupotrebljavao poluge vlasti dok je na vlasti bila njegova Demokratska stranka, a on bio i ministar zadužen za Nacionalni investicioni plan, i direktor Narodne kancelarije predsednika Republike, i gradonačelnik Beograda?", upitao je Marković i dodao da građani dugo čekaju odgovore na ta pitanja. 

Marković je naveo i da bi voleo da Bastać kaže kako je stekao stan na Starom gradu od 173 kvadrata u kome živi.

"Da li od onih koverti za šta ga je optuživao venčani kum koga je maltretirao, tukao, kidnapovao i celu noć držao zatvorenog zbog koverte koje mu nije isporučio? Da li je od tih koverti stekao tako vrednu nekretninu na Starom gradu?", upitao je Marković.

Borko Stefanović i Marko Bastać, ranije danas su ispred Agencije za borbu protiv korupcije, izneli tvrdnje da su stanove i drugu imovinu na sporan način stekli državni sekretar u MUP-u Biljana Popović Ivković, vršilac dužnosti EPS-a Milorad Grčić, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

#Poslanik

#SNS

#marković aleksandar

'