AKTUELNO

Podsećam Boška Obradovića da niti je tužilac, niti je sudija u našoj zemlji. Na njegovu duboku žalost, prošla su vremena kada su sudije i tužioce birali i postavljali opštinski odbori partije njegovog sadašnjeg gazde Dragana Đilasa, navela je u svojoj izjavi članica predsedništva SNS-a, Biljana Popović Ivković povodom napada na pripadnika MUP-a Gorana Papića od strane lidera Dveri Boška Obradivića, zbog hapšenja rođenog brata Đilasove nevenčane supruge.

-Da li su policijski službenici Goran Papić i Tomislav Antonijević zloupotrebili svoja ovlašćenja i da li i u ovom, kao i u bilo kom drugom slučaju, postoji osnovana sumnja, ne odlučuje Obradović? - zapitala se Popović Ivković.

Treba ga, kako je navela, izgleda podsećati iznova i iznova da postoje institucije i da su one te koje donose i odluke i presude.

-Podsećam i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u slučaju dvojice policijskih službenika preduzelo sve zakonom predviđene mere i radnje i o svemu obavestilo nadležno tužilaštvo - istakla je Popović Ivković.

Kako dodaje, ukoliko institucije ocene da su se ogrešili o zakon, oni će biti sankcionisani.

- Istovremeno napominjem da Ministarstvo neće postupati ni po nalozima Obradovića, niti njegovih partijskih šefova, već isključivo u skladu sa zakonom. Umesto što umišlja da je tužilac i sudija, Obradović bi mogao da pokaže malo političke odgovornosti i konačno građanima objasni da li se pomno bavi Goranom Papićem, jer je uhapsio šuraka Dragana Đilasa sa više od dva kilograma kokaina - naglašava ona.

-Zatim, koja je uloga Koste Latinovića u Dverima, osobe za koju mediji navode da je više puta osuđivan i blizak "rakovičkom klanu". Šta radi u društvu pripadnika "zvezdarskog klana" i u kakvim je vezama sa Mladenom Novakovićem zvanim Tocilo uhapšenim sa 77 kilograma heroina? - zapitala je Popović Ivković.

#Biljana Popović Ivković

#Boško Obradović

#izjava

'