AKTUELNO

Za sada nema nijednog državljanina Srbije koji je zaražen korona virusom, izjavio je danas srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da Srbija pruža veliku podršku Kini da se izbori sa tim virusom.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za medije u Beogradu sa italijanskim kolegom Luiđijem Di Majom, kazao da je još dvoje državljana Srbije u Vuhanu, koji su ostali po svojoj želji, a da se oni koji su evakuisani francuskim vojnim avionom nalaze u karantinu u Francuskoj.

"Za sada su dobro, nisu zaraženi i u nedelju im ističe karantin, a nakon toga, ako sve bude u redu, slobodno mogu da se kreću", kazao je Dačić.

Kada je reč o brodu kod Hongkonga, svi putnici su pušteni da mogu da se evakuišu, ali dvojica srpskih državljana su članovi posade i i dalje rade na tom brodu, kazao je Dačić i istakao da na sreću niko od njih nije zaražen.

"Imamo naše ljude koji se nalaze u karantinu na brodu kod Jokohame u Japanu, njih 14, plus jedan iz Crne Gore. Oni su i dalje u karantinu i nemoguće je napustiti taj karantin. Tamo ima 3.700 ljudi na brodu i postoje stroga pravila Svetske zdravstvene organizacije koja se poštuju", kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je naveo da je pozvan da poseti Kinu, ali da ostaje da se vidi kako će to da uradi, s obzirom da su svi međunarodni letovi skoro svuda ukinuti.

#Ivica Dačić

#koronavirus

'