AKTUELNO

Nalog predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu @buducnostsrbijeav prati 48.000 ljudi, a za godinu dana od kako je otvoren na njemu je objavljeno više od 1.100 fotografija - od sastanaka sa svetskim državnicima do privatnih postova, prenosi Blic.

Vučić je @buducnostsrbijeav nalog otvorio pre tačno godinu dana, a uređuje ga savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević.

-Nazvan je po kampanji koju smo tada počeli. Predsednik sa njega sve više komunicira sa javnošću, postao je naš portal za slanje važnih političkih poruka i često se mediji pozivaju na objave na našem nalogu. Pored instagrama predsednik ima zvanična predsednički twiter i fejsbuk nalog, tw -@predsednikrs i fb- @buducnosrbijeav. Sva tri uređujem ja, a imam još dve saradnice u timu koje odgovaraju na pitanja građana i pomažu u održavanju naloga - kaže za "Blic" Suzana Vasiljević.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Ona otkriva da predsednik insistira da fotografije budu što "običnije" tako da ih ona pravi telefonom.

-Znam da ponekad nerviram sve fotografe, ali šta ću, svako juri svoju najbolju sliku. Na Instagramu ljudi vole da vide detalje iz njegovog života koje inače nemaju prilike da vide tako da su to moje omiljene objave - kaže ona.

Pišu im često pratioci, a kako kaže, predsednik na svom telefonu ima instaliran nalog tako da sve sam prati i čita, često sugerišući šta da odgovore.

Foto: TV Pink Printscreen

#Aleksandar Vučić

#Instagram

#pratioci

'