AKTUELNO

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Goran Selak izrazio je zadovoljstvo što Srbi u Republici Srpskoj imaju u svakom teškom trenutku podršku rukovodstva Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

- Jasan nam je stav da se Vučić neće mešati i narušavati integritet BiH, ali je jasno pokazao da vodi računa o Srbima ma gde se oni nalazili. Srbija i RS imaju sporazum o paralelnim vezama koji nama garantuje sigurnost – rekao je Selak.

Prema njegovim rečima, visoki predstvanici BiH su, kako im se smanjivao uticaj, osmislilidrugi način kako će Srbima u RS uzimati deo nadležnosti putem Ustavnog suda.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je naveo, sudije koje postavlja predsednik Evropskog suda za ljudska prava rade protiv intersa Srba, a čak ima i informacija da su ta trojica sudija na nekim platnim spiskovima kod nekih bošnjačkih struktura.

-Mislim da udaraju na integritet jedne zemlje. Njihov zadatak je da vode računao ustavnoj nadležnosti Republike Srpske i BiH i da štite ustav BiH, koja jesastavljena od dva entiteta  i trinaroda. Poslednja odluka je mešanje u interese i Ustav RS. Drago nam je daimamo u svakom teškom trenutku podršku rukovodstva Srbije i predsednika Vučića – rekao je Selak.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, kada je god Srbima teško Vučić je tu da ih zaštiti.

- Sporna odluka Zakona o poljoprivrednom zemljištu kaže da će zemljište koje je usvojini Republike Srpske, a to je 94.000 hektara knjižiti na BIH, a Dejtonski mirovnim sporazumom je predviđeno da 51 odsto teritorije preipada BiH, a 49 odsto RS – rekao je Selak.

Naglasioje da je to udar na suverenitet i integritet RS.

#Goran Selak

'