AKTUELNO

U Obrenovcu je danas otvorena nova zgrade Doma zdravlja u prisustvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, direktora EPS-a Milorada Grčića, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i predsednika opštine Miroslava Čučkovića.

Kamen temeljac postavljen je u junu 2018. kada su i počeli radovi, a projekat je finansiran sredstvima grada Beograda.

U novom objektu površine 2.000 kvadratnih metara biće smeštene službe hitne pomoći, služba za zdravstveno lečenje odraslih, kao i služba kućnog lečenja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je u ovaj doma zdravlja uloženo više od 2,5 milona evra i da je obezbeđena najsavremenija oprema.

Cilj je, kako kaže, da svi domovi zdravlja u Srbiji budu baš takvi kakav je u Obrenovcu. Naveo je i da neverovatno da je posle katastrofalnih poplava 2014.godine Obrenovac tako obnovljen, i da danas ima ovakvu zdravstvenu ustanovu.

- Hoćemo da radimo još bolje i više, odobrili smo specijalizacije, zaposlili lekare i medicinske sestre, zaposlićemo ih još - rekao je Lončar i dodao da će pacijenti moći da se osećaju sigurno i da znaju da će ih uvek u ovom, ali i ostalim domovima zdravlja, dočekivati stručno i ljubazno osoblje spremno da pruži pomoć.

Gradonačlenik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je za njega Obrenovac herojska opština koja se uspešno oporavila od katastrofalnih poplava i danas je jedna od najperspektivnjih opština u zemlji.

Istakao je da je Grad u ovu investiciju uložio 300 milona dinara i da je cilj bio da se obezbedi adekvatna zdravstvena zaštita za 75.000 Obrenovčana, kako ne bi bili primorani da uslugu traže van svog prebivališta i putuju desetinama kilometara kako bi stigli do KBC ili neke druge klinike u Beogradu.

Gradonačeklnik je istakao da danas, zahvaljujući autoputu ''Miloš Veliki'', investitori postaju sve zainteresovaniji za Obrenovac, a da on garantuje i razvoj privrede celog Beograda.

Direktor EPS-a Milorad Grčić rekao je da je ovo poseban dan za Obrenovac i celu Srbiju i naveo da je ta opština jedna od važnih tačaka u zemlji na koju predsednik Aleksandar Vučić obraća posebnu pažnju.

EPS je, je kako je istakao, nezaobilazna tačka Obrenovaca i dodao da su pomogli otvaranje nove zgrade Dž, jer su upravo zdravstvene ustanove neophodne i važne u svakodnevnom životu svih građana.

On je zahvalio svima koji su i doprineli i pomogli realizaciji ovog projekta.

Predsednik opštine Miroslav Čučković najavio je nekoliko važnih projekata u ovoj opštini, među kojima i izgradnja tržnog centra, gerontološkog centra, rekonstrukcija varoškog kupatila, i drugo, ističuhi da je zahvaljujćhi njima ta opština najveće gradilište u Srbiji.

On je zahvalio predstavnicima Grada Beograda na finansiranju projekta, potom i Ministarstvu zdravlja na datoj mogućnosti specijalizacije za 12 kolega, kao i EPS-u na pomoći u obnovi voznog parka.

#Dom zdravlja Obrenovac

#Zlatibor Lončar

'