AKTUELNO

Predsednik Srbije pred početak radne večere u Briselu imao je neformalni susret sa zvaničnicima iz EU i regiona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje u Briselu neformalnoj večeri, koju za lidere Zapadnog Balkana organizuje predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel. Sastanku se pridružila i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pridružiti tom sastanku.

Na večeri su i lideri država-kandidata za prijem u EU: Albanije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, kao i Hašim Tači.

Foto: Pink.rs

Predsednik Srbije je na Instagram nalogu @buducnostsrbijeav objavio fotografije nastale pred održavanje neformalne večere, ali i šta se dešavalo iza kulisa sastanka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras po dolasku u Brisel da je neformalna radna večera od velikog značaja i najavio da će da štiti interese Srbije i srpskog naroda.

- Ovo večeras je značajno za Srbiju jer će na ovom sastanku biti prisutni najznačajniji ljudi u Evropi. Razmenićemo argumente, a naš posao je da Srbiju u budućnosti pozicioniramo na najbolji mogući način. Za nas je večerašnji sastanak važan. Ponašaćemo se odgovorno i tražićemo ozbiljniju podršku EU za evropski put Srbije i ubrzanje ekonomskog razvoja Srbije - rekao je predsednik Vučić uoči neformalne večere.

#Aleksandar Vučić

#Brisel

'