AKTUELNO

"Malo se šalio da je to turistička promocija tog mesta u Italiji. Znači, dobro je, čim ima duha, sve je u redu", rekao je ministar.

Srpski državljanin, član posade na kruzeru "Dajmond princes" koji se nalazi u japanskoj luci Jokohama, koji je bio u karantinu zbog korana virusa, dobro je i stigao je u Italiju gde će ostati u izolaciji, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Na konferenciji za medije u Ministarstvu spoljnih poslova, on je dodao da nijedan srpski državljanin nije zaražen tim virusom i da je ostalo da se evakuiše njih još 11, članova posade tog broda.

Naveo je da mu je srpski državljanin, član posade koji je stigao u Italiju, poslao i video snimak kako izgleda taj karantin.

- Malo se šalio da je to turistička promocija tog mesta u Italiji. Znači, dobro je, čim ima duha, sve je u redu - rekao je Dačić.

Ministar je dodao da je, nažalost, kod crnogorskog državljanina koji je takođe trebalo da bude evakuisan, testom utvrđeno da je zaražen.

- Nadam se da će, ipak, sve to biti u redu - naveo je Dačić.

Na pitanje da li ga plaši odlazak u zvaničnu posetu Kini na poziv njegovog kineskog kolege, Dačić je rekao da može da ga plaši ili ne plaši, ali da je posao, posao, odnosno da će ići.

#Ivica Dačić

#dajmond princes

'