AKTUELNO

Poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Marković kaže da je pravo vređanje inteligencije, i to najpre građana Srbije, kada takozvani Savez za Srbiju, koji vode perjanice bivšeg režima, pokuša da danas nekome drži lekcije o borbi protiv korupcije.

- Ti isti danas potcenjujući građane Srbije valjda veruju da je narod tek tako preko noći zaboravio ekonomsko pustošenje zemlje, rasprodaju i zatvaranje fabrika, ostavljanje pola miliona ljudi na ulicama bez posla, lična bogaćenja političara na vlasti koji su danas multimilioneri i donošenje zakona kojima su praktično legalizovali pljačkaše privatizacije i omogućili tajkunima da se izvuku od krivične odgovornosti za besomučnu pljačku naroda - naveo je Marković.

Prema njegovim rečima, celu tiradu njihovih nastupa protiv donošenja Zakona o poreklu imovine, danas je nastavila njihova perjanica zvana Miroslav Aleksić. Povodom raznoraznih navodnih kritika koje je Aleksić uputio na temu ovog predloga ukratko bih mogao samo da citiram potpredsednika Vlade Nebojšu Stefanovića.

Kako je on to plastično rekao, kome je ispitivanje porekla imovine problem – samo onima koji ne mogu da dokažu kako su je stekli.

- Takođe i na besmislice koje je Aleksić danas izgovorio, govoreći da predsednik Srbije Aleksandar Vučić poseduje imovinu od više od 800 miliona evra, da Nebojša Stefanović poseduje vilu od 300.000 evra i sve ostale postoji vrlo jednostavan odgovor - rekao je Marković.

Mi iz Srpske napredne stranke smo spremni da se ispita i koliko i koje je poreklo naše imovine, kako ministar Stefanović juče reče, po Zakonu prvo da se istraži imovina članova Vlade i političara na vlasti u prvom redu, ali onda da se krene i dalje.

- Vas je Aleksiću, a šefove vam Vuka Jeremića i Dragana Đilasa izgleda posebno, sa druge strane vidim ovaj Zakon nešto mnogo uznemirio. Pitao bih zašto, ali mislim da kao i građani Srbije odlično znam odgovor - dodao je Marković.

#Aleksandar Marković

'