AKTUELNO

U Pirotu je osnovan Gradski odbor Srpske desnice, a među prisutnim delegatima i članovima Srpske desnice bio je i lider stranke Miša Vacić sa saradnicima.

Skupštinski delegati jednoglasno su izabrali Milana Petrovića za predsednika Gradskog odbora Srpske desnice Pirot, za potpredsednika Ninoslava Ćirića, dok je za sekretara izabran Dragan Svetozarević.

Vacić je pozdravio sve prisutne delegate, članove i aktiviste Srpske desnice i čestitao novoizabranim rukovodiocima na prihvatanju odgovornih funkcija radi realizacije programskih načela Srpske desnice.

„Drago mi je što sam u Pirotu i što će naš odbor voditi ostvareni ljudi poput Milana i Ninoslava, koji su i do sada vodili političku borbu za one vrednosti koje promoviše Srpska desnica.“

Vacić je rekao da su njegovi porodični koreni poreklom iz Pirota i da narod pirotskog kraja ima izraženi nacionalni osećaj koji je uvek dokazao kroz istoriju, izrazivši zadovoljstvo što se upravo u Pirotu osniva snažan odbor Srpske desnice predvođen iskrenim patriotama i iskusnim političarima.

“Ovo je naš 59. odbor koji osnivamo u Srbiji, a zalagaćemo se za jaku domaćinsku državu, veća prava višedetnih porodica i naših ratnih veterana kroz institucije lokalnih i republičkih organa nakon uspeha Srpske desnice na izborima.“

Lider Srpske desnice istakao je da samo bogat poljoprivrednik, snažna vojska za koju se zalaže tražeći povratak vojne obaveze, pojačavanje podrške tradicionalnoj porodici i roditeljstvu kroz institucije u koje žele da uđu kao stranka.

„Srpska desnica bori se da uspostavi što bolje odnose sa državama i narodima koji su nam bili prijateljski naklonjeni, nikada i ništa nećemo staviti ispred interesa naše zemlje i našeg naroda.“

Vacić je zaključio da će Piroćanci shvatiti važnost nacionalnog jedinstva i pružiti poverenje Srpskoj desnici koja, kako navodi, ima i dobar program i sposobne ljude.

#Pirot

#Srpska Desnica

'