AKTUELNO

On je novinarima, pre početka sednice Glavnog odbora SPS-a, rekao da će ta stranka danas i formalno doneti odluku o izlasku na izbore.

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da će ta stranka na predstojeće izbore izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme, koja im je, kaže, tradicionalan partner, te naveo da je njihov cilj da osvoje više od 11 procenata glasova, koliko su osvojili na izborima 2016. godine.

Dačić je rekao da će sve ispod tog rezultata za tu koaliciju biti neuspeh i da će za to svi biti odgovorni, uključujući i njega.

On je novinarima, pre početka sednice Glavnog odbora SPS-a, rekao da će ta stranka danas i formalno doneti odluku o izlasku na izbore.

Ponovio je da će, kada je reč o lokalnim i pokrajinskim izborima, SPS takođe izaći sa JS, uz mogućnost da u nekim gradovima ili opštinama formiraju širu koaliciju.

- Tu mislim na SNS, a o tome smo se Aleksandar Vučić i ja nedavno dogovorili - rekao je Dačić.

On je dodao da će socijalisti danas na sednici razgovarati o listi kandidata za narodne poslanike, a da će odmah po raspisivanju izbora krenuti sa prikupljanjem potpisa, kako bi što pre predali izbornu listu.

Dačić je rekao da izborna kampanja koju će voditi SPS neće biti skupa, i da je sve što su u prethodnom periodu uradili u odbrani državnih i nacionalnih interesa "ogledalo te stranke".

- Ne može se od dobrog napraviti loš rezultat - rekao je Dačić i izrazio uverenje da će koalicije koje budu predvodile SNS i SPS ubedljivo pobediti na izborima, što je, kaže, u interesu Srbije.

Kako je rekao, cilj koalicije SPS-JS je da na njihovoj izbornoj listi bude što više novih, mladih i obrazovanih kadrova.

Dačić je ponovio da je ponosan na sve rezultate koje je ostvarila vladajuća koalicija SNS i SPS, počev od stabilnih finansija, ekonomije, odbrane nacionalnih i državnih interesa, te naglasio da očekuje da će te dve stranke nastaviti saradnju i posle izbora.

#Dragan Marković Palma

#Ivica Dačić

#Izbori2020

#Jedinstvena Srbija

#SPS

'