AKTUELNO

Izvor navodi da je razgovor trajao duže od sat vremena i da je "bio veoma uspešan".

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je na kraju dvodnevne posete Vašingtonu imao odličan razgovor u Beloj kući sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Robertom O' Brajanom, specijalnim savetnikom predsednika SAD Donalda Trampa Džaredom Kušnerom i specijalnim izaslanikom predsednika za dijalog Beograda i Pristine Ričardom Grenelom.

Vučić je to napisao na zvaničnom Instagram nalogu, uz fotografije sa sastanka.

Kako saznaje Blic, taj razgovor nije bio najavljen, a Kušnera je na sastanak pozvao Ričard Grenel.

Izvor navodi da je razgovor trajao duže od sat vremena i da je "bio veoma uspešan".

- Puno razumevanja pokazali su za rešenje kosovskog problema, znaju da je to za Srbiju veoma teško pitanje, ali isto da svako mora nešto da dobije, ili izgubi, da obe strane moraju da budu nezadovoljne - preneo je izvor lista.

Kako se navodi, posebno pozitivno su govorili o ekonomskoj situaciji u Srbiji i pohvalili su Vučića za smanjenje javnog duga i privredni rast Srbije.

Kušner je suprug Trampove ćerke Ivanke i važi za jednog od ljudi od najvećeg poverenja američkog predsednika.

Vučić i Kušner sastajali su se više puta do sada.

Predsednik Vučić je sinoć rekao da je tokom dvodnevne poseteVašingtonu imao veliki broj sastanaka i da je razgovarao sa svima koji o Srbijiodlučuju - od Majka Pompea, Roberta OBrajana do Ričarda Grenela.

- Niko od njih ne želi od male Srbije da pravi makar i malog neprijatelja, već žele da sa nama sarađuju, a naše je da to iskoritstimo - istakao je Vučić.

On je dodao i da je veoma zadovoljan što je video i veći interes SAD da investiraju u našu zemlju i u region.

- Pun sam optimizma po pitanju daljeg razvoja naših ekonomskih odnosa, zbog više američkih investicija - rekao je Vučić, ali je dodao i da to neće biti lako zbog odnosa Beograda i Prištine.

#Aleksandar Vučić

#Džared Kušner

'