AKTUELNO

Uoči raspisivanje izbora predsedništvo SNS utvrdilo je listu za prestojeće izbore na kojoj će se nalaziti kandidati naprednjaka, ali i koalicionih partnera.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će raspistati redovne, parlametnarne izbore, a predsednica parlamenta Maja Gojković lokalne.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je izbore za poslnike  u Skupštini AP Vojvodine.

U oči raspisivanje izbora predsedništvo SNS utvrdilo je listu za prestojeće izbore nakojoj će se nalaziti kandidati Naprednjaka, ali i kolaicionih partnera.

Kako navode Večernje novosti , PUPS Milana Krkobabića trebalo bi da ima devet mandata u budućem sazivu skupštine, SDPS Rasima Ljajića osam, dok su za Partijusocijalista Aleksandra Vulina i SNP Nenada Popovića rezervisana po tri mesta.

Na listi su i SPO Vuka Draškovića, ali i partije Bogoljuba Karića i Marijana Rističevića, koje će imati po dva ili tri poslanička mesta.

Među kandidatima se, kako je ranije najavljivao predsednik Aleksandar Vučić, nalazii oko 30 mladih iz političke akademije SNS-a, a tu su i poslanici koji su tokom prethodne četiri godine bili aktivni tokom sednica, dok deo nije opravdaoukazano poverenje.

#Izbori2020

#SNS

'