AKTUELNO

"Obradovićeva izjava dolazi dan pred raspisivanje izbora i to nije slučajno i reč je o Đilasovom poslednjem pokušaju da spreči da Srbija sama izabere svoju vlast. Đilas zna da nema šanse na izborima, zato je protiv njih i želi da na vlast dođe silom", ocenjuje zamenik gradonačelnika Beograda.

Komentarišući izjavu lidera Dveri Boška Obradovića u kojoj poziva na puč i hapšenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Tužilaštvo treba da reaguje kada političar poziva na državni udar. 

Ovo nije izjava samo Boška Obradovića, ovo je i Đilasova izjava. Sve što izjave Obradović, Lutovac, Borko Stefanović, Veselinović, sve su to Đilasove izjave. Đilas ove ljude koristi za obavljanje prljavih poslova, pa je tako Obradovića koristio da upadne u Javni servis, Skupštinu, da preti porodici predsednika Vučića, da nosi vešala i pretuče novinarke. I svaki put kad vidi da je reakcija javnosti negativna, Đilas se izvinjava, kao je dobar, a Obradović je nevaljao i sam to smisli.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da sve ovo pokazuje Đilasovu nervozu zbog raspisivanja izbora. 

- Poslednjih godinu i nešto dana, Đilas se trudi da uradi sve kako bi sprečio raspisivanje izbora: nasilje na ulicama, upad u Skupštinu, blokada institucija, upad u Javni servis, napad na druge medije... Sve ovo je Đilasova politika kojom se pokušava sprečavanje raspisivanja izbora – kaže zamenik gradonačelnika za „Novo jutro“. 

Današnje raspisivanje izbora će, ocenjuje on, biti prvi veliki poraz Đilasove politike, jer bi bio znak da Srbija na normalan način, propisan zakonom, bira svoje predstavnike, a ne na ulici.

- Obradovićeva izjava dolazi dan pred raspisivanje izbora i to nije slučajno i reč je o Đilasovom poslednjem pokušaju da spreči da Srbija sama izabere svoju vlast. Đilas zna da nema šanse na izborima, zato je protiv njih i želi da na vlast dođe silom, kupovinom medija i stranaka – kaže Vesić.

U Srbiji se, kaže, kao i u svakoj demokratskoj zemlji, vlast bira i smenjuje na izborima. Ocenjuje i da će tokom kampanje biti incidenata, napada, upada u institucije...

- Svako održavanje izbora je za Đilasa poraz i on pokušava da u Srbiji spreči sve što je normalno, kao na primer dolazak novih investitora. On piše stranim investitorima i preti im da će ih oterati iz Srbije! Kod nas se u poslednjih osam godina zaposlilo skoro 700.000 ljudi, od čega 200.000 radi u fabrikama – kaže Vesić. 

Foto: TV Pink Printscreen

Dodao je da samo u IT sektoru nedostaje oko 15.000 radnika, a da bruto domaćiproizvod zemlje raste po stopi od četiri odsto.

U Srbiji je izgrađeno 350 kilometara autoputeva i plan je, kako je najavio, izgradnja dodatnih 700 kilometara na 10 deonica.

- Inflacija je u 2011. godini bila 11 odsto, dok je ona 2019. iznosila 1,9 odsto. I to su rezultati s kojima izlazimo pred građane Srbije, jer izbori su ozbiljna stvar na kojima građani odlučuju kako će oni i njihove porodice živeti u naredne četiri godine - rekao je Vesić.

#Goran Vesić

#Izbori2020

#Novo jutro

'