AKTUELNO

Republička izborna komisija je utvrdila da je, na dan 17. mart, ukupan broj birača na izborima za predsednika Srbije - 6.724.172.

RIK je utvrdila da će za izbore za predsednika Srbije 2. aprila biti štampano 6.757.793 glasačka listića.

Taj broj obuhvata ukupan broj birača na dan 17. marta i 33.621 kao rezervu glasačkih listića, što je 0,5 odsto od ukupnog broja birača u Srbiji.

Obe ove odluke biće objavljene u Službenom galsniku, a takođe RIK je na sednici donela odluku o određivanju vremena početka i završetka glasanja na izborima za predsednika Srbije na biračkim mestima u inostranstvu.

Na biračkim mestima u Austriji, Belgiji, BiH, Grčkoj, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kataru, Kini, Libanu, Makedoniji, Malti, Mađarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, UAE, Finskoj, Francuskoj, Holandiji Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Švajcarskoj i Švedskoj, glasanje će biti obavljeno 2. aprila od 7 do 20 časova po lokalnom vremenu.

Glasanje će na biračkim emstima u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD biti obavljeno 1. aprila od 7 do 20 cacsova po lokalnom vremenu.

U odluci se navodi da rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu se ne smeju javno saopštavat,i niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Srbiji.

U ponoć je zaključen birački spisak.

#Glas

#Predsednički izbori

#Republička izborna komisija

'