AKTUELNO

Nakon skandaloznog ismevanja pomoći NR Kine najgori gradonačelnik u istoriji Dragan Đilas, svoju prljavu kampanju nastavlja i danas, i to zloupotrebljavajući korona virus kao binu na kojoj će oživeti svoju propalu politiku i neuspešnu političku karijeru, rekao je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković.

Prema njegovim rečima, ponavljanjem budalaština gde ličnim udarcima targetira Miličkovića i Stefanovića, pokazuje, kako je rekao, da sem pljuvanja drugih ljudi i laži nema ništa drugo da ponudi.

- Kako je radio kao gradonačelnik pokazuje 1,2 milijarde evra duga koji je ostavio iza sebe, zapušten i totalno zapostavljen grad u svakom pogledu i smislu, nefunkcionalni i preplaćeni projekti koji su služili samo za lično bogaćenje Đilasa - navodi Mirković i dodaje:

- Licemerno je Đilasovo loše pravdanje da nije mogao da utiče na plate dok je bio gradonačelnik, jer i vrapci na grani znaju da je bio sve i svja u DS-u koji je tada držao vlast u svojim rukama i na svim nivoima i koji je odlučivao o svemu u tom periodu. Svi znaju da je prvo bio direktor Narodne kancelarije, pa ministar u Vladi, pa tek onda najlošiji gradonačelnik.

Mirković kaže da je presmešno sada slušati prebogatog Đilasa kako "deli" i "raspoređuje" novac koji je odgovornom politikom Aleksandra Vučića i Vlade Srbije sada zarađen i sačuvan, a da Srbija spašena od bankrota u koji su nas doveli on i njegovi saborci Tadić, Jeremić i ostali.

- Pre uvođenja vanrednog stanja nigde ga nije bilo, ideja bojkota odvela ga je na margine političkog života, te je sada svima jasno da ovu situaciju jedino koristi za svoju promociju i sitno politikanstvo - rekao je Mirković i dodao:

- Takvo njegovo ponašanje je žalosno i jedinstven primer u svetu, jer koliko god besomučno lagao da ovo nije kampanja protiv vlasti i države, svakim svojim nastupom on sam sebe demantuje. Na svu sreću, dosadašnji potezi političkih očajnika SzS-a niko nije shvatio ozbiljno niti su bilo koga poremetili.

On ističe da je Srbija danas na pravom i dobrom putu, a ovo borba protiv opasnog protivnika, kako kaže, pomogla nam je da još jednom vidimo ko se i kako bori za naše građane, a ko i na ovoj situaciji pokušava da ubere neki jeftini politički poen.

- Koliko god situacija da je ozbiljna, potezi Aleksandra Vučića i Vlade Srbije uveravaju nas da ćemo i ovu bitku dobiti, bez obzira koliko god pojedincima ova sposobnost i uspešnost države ne odgovara - rekao je Mirković.

Š

#Aleksandar Mirković

'