AKTUELNO

Srpska napredna stranka nastavlja kampanju za predsedničke izbore lidera stranke i premijera Srbije Aleksandra Vučića mitingom u Kraljevu.

18.50 - Neki bi da pucaju po Srbiji, da vešaju po banderama, a naš odgovor je da to nećemo dozvoliti. Vreme obračuna na srpskim ulicama davno je prošlo imamo mir i sačuvaćemo ga. Dosta je što ste razarali tolike decenije - poručio je premijer Srbije i predsednički kandidat SNS.Obraćajući se opozicionim kandidatim Vučić je rekao : "Nastavite da udarate, nisam vas se uplašio. Preširoka su moja leđa za vaše udarce, a ja ću da štitim vas i vaše porodice na svakom mestu, jer ću da štitim sve građane Srbije"- Ako svi izađemo na izbore pobediće moderna Srbija - istakao je predsednički kandidat SNS i zahvalio se svim koalicionim partnerima na podršci, kao i svim građanima jer ne veruju u laži i izmišljotine drugih predsedničkih kandidata.

Foto: Tanjug

18.40 - Premijer Srbije Aleksandar Vučić se zahvalio Nikoliću na podršci, kao i svim Kraljevčanima. - Pred nama su važni i teški izbori, zato što desetorica kandidata, neki i po svaku cenu žele da se dočepaju vlasti. Mnogi od njih su učestvovali i pljačkaškim aferama, ja sam ponosan što im ne dam da kraduckaju i kradu. Mnogu su naučili na komesarsko doba, koriste svaku priliku da se vrate na vlast - rekao je Vučić. Obraćajući se građanima on je rekao da zna da ne žive sjajno, ukazavši da je pre samo tri godine Srbija bila na ivici bankrota, te dodao da oni kojima je najteže imaju najviše razumevanja za rigorozne mere koje su donete. - Borio sam se za dva investitora za Kraljevo, odustali su. Borićemo se i dalje, ako ne uspemo dovešćemo mi namensku industriju u Kraljevo, fabriku u državnom vlasništvu - rekao je Vučić i dodao da niko nije zaboravio na Kraljevo.

Foto: TvPink Printscreen

- Vi ste izdržali rigorozne mere, od tada nas poštuju, vas poštuju - istakao je Vučić da je naš put evropski put, ali da Srbija ne može da okreće leđa prijateljima i da nije i neće uvoditi sankcije Rusiji.- Neki bi hteli da od Srbije naprave nestabilnu političku zemlju, kao što je Makedonija, da stranci upravljaju kao u lutkarskom pozorištu. Zato ne žele jakog predsednika, ali mi odlučujemo, a ne neko sa strane - poručio je premijer i zahvalio se Kraljevčanima na razumevanju za politiku koju vodi.Vučić je istakao da je Srbija danas poštovana u svetu.- Da li ste pre tri četiri godine mogli da zamislite da svetski državnici dobro govore o Srbiji. A to nije moj uspeh, to je vaš uspeh, a ja vas samo predstavljam - rekao je Vučić.

Foto: TvPink Printscreen

18.30 – Na mitingu SNS govori i voditelj Živorad Žika Nikolić koji je rekao da Aleksandar Vučić nikada za pet godina mandata nije izneverio njegova očekivanja.- Ko zna koliko puta sam prošao Ibarskom magistralom, i to je vrlo retko bilo uživanje. A, danas sam imao utisak da putujem nekom drugom Srbijom. I veoma mi je drago kad čujem da ćemo s jeseni od Kraljeva do Obrenovca putovati manje od tri sata - dodao je Nikolić.

18.27 - Građanima se obratio i Danilo Jovanov jedan od najboljih sportista bivše Jugoslavije, koji je rekao da je odlučio da se bori kada je ostao vezan za kolica, navikao je jude da ga gledaju kao čoveka ravnog sebi i uspeo sam da razbije predrasude.- Samo šampioni imaju sposoibnost da se usprave i nastave. U Vučiću prepoznajem taj šampioniski duh - rekao je Jovanov.

Foto: Printscreen

18.21 - Građanima okupljenim na mitingu prvi se obratio privrednik Milorad Matić.- Aleksandra Vučića doživljavam kao sebi bliskog borca. Srbija je pod njegovim mandatom dobila poštovanje ,međunarodne zajednice, koji drugi političari nisu uspeli. Sa Vučićem na čelu imamo šansu za jaču, bolju, bržu i uspešniju Srbiju - poručio je Matić.

Foto: Printscreen

Mitnig se održava se u novoj hali sportova, koja je krcata.

18.16 - Skup je, tradicionalno, počeo intoniranjem himne Srbije "Bože, pravde".

#Kraljevo

#Miting

#SNS

'