AKTUELNO

Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju, sa svojim pajtosima iz Saveza za Srbiju još jednom je pokazao da ga životi građana ne zanimaju.

Naime, Đilas je zajedno sa Sergejem Trifunovićem, Borisom Tadićem i još nekim predstavnicima Saveza za Srbiju seo ispred zgrade parlamenta nepoštujući preporuku struke i zabranu javnog okupljanja tokom policijskog časa.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Đilas je sa svojim istomišljenicima seo ispred Skupštine Srbije u trenutku kada su stariji Beograđani trebali da imaju šetnju od sat vremena.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Ovaj postupak lidera SzS nije naišao na odobrenje penzionera koji su iskazali svoje nezadovoljstvo prema činu Đilasa i SzS, a okupljene predstavnike SzS podržala je jedino Vesna Pešić koja se takođe našla ispred Skupštine Srbije.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Pristalice Dragana Đilasa i SzS su sa platoa ispred Narodne Skupštine prilazili penzionerima koji su koristili dozvoljeno vrmee za šetanje i verbalno ih napadali vređajući ih i uputivši im neprimerene poruke i prozivke.

Stariji građani koji su koristili propisano vreme za šetanje iskazali su negodovanje zbog ovakvog ponašalja lidera saveza za Srbiju:

''Ovo je strašno, pa zar jedni obični penzioneri ne mogu prošetati mirno''

Penzioneri su na ove uvrede odgovorili Đilasu i njegovim pristalica kako ih nije sramota, a čuli su se i povici ''Lopine, ua lopine!''.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Sergej Trifunović ugrozio je privatnost i bezbednost penzionera koji su se našli u blizini parlamenta tako što ih je bez prethodno dobijene dozvole dozvole snimao mobilnim telefonom.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Kako se vidi na fotografiji, Trifunović je penzionerima, koji su najugroženiji od inficiranja koronavirusom i zbog čije zaštite su na snazi sve potrebne mere zaštite, prišao bez zaštitnih rukavica i skinuvši zaštitnu masku.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Pripadnici Komunalne policije koji su došli ispred zgrade parlamenta konstatovali su sa pripadnici Saveza za Srbiju i pristalice Dragana Đilasa ne poštuju mere socijalnog sitanciranja.

Kako prenosi Informer, svim prisutnima koji su se oglušili o meru zabrane kretanja biće propisana kazna od 150.000 dinara u skladu sa zakonom.

#Dragan Đilas

#SZS

#Skupština Srbije

<
'