AKTUELNO

Kako smatra, Srbija je podržana i sa istoka i sa zapada, jer svako razume da su sukobi na Balkanu nepotrebni i štetni, a da mir i stabilnost može da očuva samo Srbija.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da će naoružanje, koje Srbija nabavlja od Rusije, pokazati da je naša zemlja ozbiljna i da može lako i brzo da izvrši vojne intervencije, po potrebi.

Ruski predsednik Vladimir Putin, kako smatra Anđelković, pruža direktnu podršku predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću na izborima, jer mu je bitno da očuva saveznički ambijent.

- Putin staje iz Vučića na najdirektniji način, što je veliki šamar svima koji tvrde da nešto nije u redu u odnosu Srbije i Rusije - rekao je Anđelković gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

Kako smatra, i nemačka kancelarka Angela Merkel dala je svoju podršku Vučiću, jer Nemačka ne želi nestabilan Balkan, a samo Srbija garantuje mir i stabilnost.

- Ova vrsta podrške svakako znači i prevazilazi izbore, a Vučić je podršku dobio i sa jedne i sa druge strane. Nakon izbora treba gledati napred, a Srbija predstavlja most i ka istoku i ka zapadu - rekao je Anđelković.

U regionu ima brojnih problema, a jedina oaza stabilnosti je Srbija, koja je važan faktor i Rusiji i zapadu.

- U Vučiću svi prepoznaju glas razuma, i nekoga ko neće ulaziti u nepotrebne konfrontacije - smatra on.

Srbi su, kako smatra, nastrojeni rusofilski, jer svako ko posmatra srpske interese, ne može da mrzi Rusiju.

- Bez Rusije bi Kosovo odavno bilo u UN, bila bi priznata njegova nezavisnost, a treba istaći i da ruska firma Gazprom najviše puni budžet Srbije. Mislim da je svima jasno koliko je Rusija bitna Srbiji - smatra analitičar.

#Dragomir Anđelković

#Nemačka

#Rusija

#Srbija

'