AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas napuštenu fabričku halu u selu Donji Dušnik, u opštini Gadžin Han, i rekla da se za taj prostor traži investitor.

Navela je da je opštinu Gadžin Han posetila nekoliko puta, ali da je sada posebno želela da obiđe ovu halu koja je već neko vreme prazna, a koja je nekada, dodala je, zapošljavala više od 500 ljudi.

- Da pogledam i razgovaram sa ljudima o tome kako možemo da nađemo investitora i ovde, po uzoru na Aleksinac - rekla je Brnabić i podsetila da je u Aleksincu otvoren novi pogon kanadske kompanije ''Magna'', koja proizvodi presvlake za autosedišta.

Navela je da je u Aleksincu bila slična situacija po pitanju nezaposlenosti i ekonomskog stanja, ali da su tu doveli investitora, te istakla da se država trudi da nađe investitora kako bi i Gadžin Han počeo više da se razvija.

Zahvalila je novom rukovodstvu te opštine koje, dodala je, na tome predano radi.

- Ove godine, prvi put u Gadžinom Hanu počela je da se gradi industrijska zona. Otkupili su zemlju, kreće da se radi infrastrukturno uređenje, a kada imamo industrijsku zonu nama, kao republičkoj vlasti, biće mnogo lakše da pomognemo i dovedemo investitora - dodala je Brnabić.

Predsednica opštine Gadžin Han Marija Cvetković je rekla da je velika čast što ih je premijerka posetila.

Navela je da ta opština nema razvijenu privredu i da na njenoj teritoriji posluju svega dve firme - "Elid" koja zapošljava oko 50 radnika i "Resor" koja ima oko 100 zaposlenih.

- Danas je premijerka sa nama ovde kako bi pogledala halu, kako bi našli nekog potencijalnog investitora i zadržali ljude na teritoriji opštine Gadžin Han i smanjili migracije ka Nišu - rekla je Cvetković.

#Ana Brnabić

#Gadžin Han

'