AKTUELNO

Direktor kancelarije za KiM pozvao je građane svih nacionalnosti na proslavu pravoslavne Nove godine u Kosovskoj Mitrovici.

Marko Đurić je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pink, najavio proslavu dočeka pravoslavne Nove godine u Kosovskoj Mitrovici.

-Želimo da pokažemo da, iako smo mali narod, imamo svoju Novu godinu, svoju tradiciju i veoma nam je stalo da je održimo. Doček će biti spektakularan, nastupiće Željko Joksimović, a imaćemo i vatromet u ponoć. Pozivamo sve građane, bez obzira na nacionalnost, da dođu i proslave sa nama - rekao je Đurić, koji je najavio i Ulicu otvorenog srca 14. januara, u Ulici kralja Petra, glavnoj ulici u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Kancelarije za KiM komentarisao je proteste koji se dešavaju na ulicama Prištine.

-Ni 16 godina nakon što su preuzeli upravljanje institucijama u Prištini, tamošnja vlast se i dalje bavi guranjem nacionalnog pitanja, dok se ne vodi računa o interesima građana, o privredi i ekonomskim pitanjima. Zato dolazi do protesta i ovakvih situacija, građani su nezadovoljni jer nemaju od čega da žive - kaže Đurić.

Osvrćući se na izjave i poteze kosovskih zvaničnika poslednjih dana, direktor Kancelarije za KiM kaže da su nerealne i nepromišljene.

-Izjava Edite Tahiri o pozivnom broju za Kosovo je nerealna, jer njihova strana nije ispunila svoj deo dogovora kada su u pitanju telekomunikacije, pa ni mi nećemo izvršiti naš deo. Kada je u pitanju fotografija Edija Rame objavljena na Fejsbuku, ona predstavlja još jedan u nizu njegovih autogolova na međunarodnoj sceni - rekao je Đurić.

On je napravio paralelu između politike premijera Srbije Aleksandra Vučića i kompletne plejade političara iz regiona konstatujući da, sa jedne strane, Vučić smiruje tenzije i poziva na stabilnost u okruženju, dok ostali političari ne razumeju da je mir interes celog regiona, a ne rat i loši odnosi.

Autor: S. Antonić

'