AKTUELNO

Marko Đurić, potpredsednik Srpske napredne stranke, odgovorio je na tviteru na provokacije Floriana Bibera, samozvanog stručnjaka za Balkan sa Univerziteta u Gracu, koji je u medijima istakao da je Nemačka zahladila odnos prema Vučiću.

Biber je u intevrjuu beogradskom listu Danas, odgovarajući na pitanje hoće li se iko u EU ili Nemačkoj uznemiriti zbog rezultata izbora u Srbiji i šta će se povodom toga uraditi, između ostalog rekao, da je bilo kritičkih reakcija evropskih parlamentaraca uključujući i one iz Nemačke.

Kako je naveo, Vučićeva podrška promeni granica i povećanje autoritarne vlasti ohladile su entuzijazam koji je postojao prema njemu.

Biber je u ranijim izjavama već navodio tezu da će Srbija teško pod Vučićevom kontrolom ući u EU, a sada je otišao i korak dalje, komentarišući i izvrćući odluku i volju naroda na tek održanim izborima u Srbiji.

Đurić mu je na najnovije komentare odgovorio da nije demokratija kada građani izaberu onoga koga Florijan Biber želi, već kada izaberu onoga koga oni žele.

"U vremenu pred nama će gomila takozvanih eksperata, a zapravo lobista, nastojati da građanima Srbije ospore demokratsko pravo na odlučivanje", napisao je Đurić u tvitu.

Đurić je poručio da u Srbiji nema totalitarizma, kao što ga nema ni na Islandu, a jedini totalitaristi, kako kaže, jesu oni koji bi da u Srbiji uspostave vladavinu manjine.

#Marko Đurić

#Tviter