AKTUELNO

Jedan od učesnika sinoćnjih protesta u Beogradu ispred Skupštine Srbije je bio i Petar Đurić, poznatiji kao Đufa iz Majdanpeka. Njegova izjava tokom sinoćnjih nereda "Ćale, ovo je za tebe" postala je viralna na društvenim mrežama, ali ono što malo ko zna je da ovaj mladić ima nasilničku istoriju.

On je sin pokojnog slikara Ljubiše Đurića iz Majdanpeka. Njegova izjava tokom sinoćnjih nereda "Ćale, ovo je za tebe" proširila se društvenim mrežama. On je na demonstracijama izjavio da sve ovo radi "za ćaleta" koji je preminuo od koronavirusa u zemunskoj bolnici, jer kako mladić tvrdi "nije bilo respiratora".

Tim povodom se oglasio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je jutroz na TV Pink u Novom jutru demantovao ove navode. On je rekao da zemunska bolnica od prvog momenta ima više od 75 respiratora, ali da se ni u jednom trenutku nije koristilo više od 30.

Ovaj mladić je inače poznat kao nasilnik iz Majdanpeka koji je s drugarima maltretirao profesora istorije Nebojšu Bazića u Gimnaziji "Mile Arsenijević Bandera". Đurić je neko vreme proveo u Americi gde je studirao i igrao košarku, ali ga u Majdanpeku pamte kao vrlo problematičnog.

Njegov poznanik je otkrio za medije da je Đurić bio jako problematičan.

- Pošto su njegovi roditelji bili imućni, Petar je među prvima dobio mobilni s kamerom i stalno je izazivao nevolje, snimao je svašta i snimke kačio na internet. Dok je bio u gimnaziji, bio je baš problematičan, ali ga je štitila majka, koja je tu predavala likovno, a samim tim i drugi profesori. Dolazio je u školu samo da napravi neki problem - priča nekadašnji Petrov poznanik.

#Beograd

#Protest