AKTUELNO

U neredima u Beogradu povređen je veliki broj policijskih službenika. Scene nasilja mogle su da se vide sve vreme tokom trajanja protesta, jer su demonstranti policiju gađali kamenicama, flašama i bakljama.

Najteže je stradao Nebojša Apostolović kome su tokom sinoćnjeg protesta obe noge polomljene. On je za TV Pink ekskluzivno otkrio šta se dešavalo sinoć na ulicama glavnog grada.

Video: TV Pink

Kolege su se povlačile. To je neverovatno, neočekivano je bilo...kao da nisu ljudska bića tako su se ponašali prema kolegama, a i prema nama. Kolege su bile sa opremom, a onda su krenuli da gađaju nas koji smo bili na višem nivou gore

Kako je odmicao dan demonstranti su bili sve agresivniji, opisuje Apostolović.

- Letele su kamenice sa svih stana! U jednom trenutku kada sam se okrenuo, video sam da veliki kamen leti ka meni. Pao sam i osetio veliku bol u nogama. Nisam znao šta mi se dešava i da li mi je povređena kičma. Odmah su mi prišle kolege koje su me odvele do službenog automobila koji je bio parkiran iza Narodne Skupštine, nakon toga sam doveden u Urgentni cenatar - ispričao je Apostolović za Pink.

U Urgentnom centru konstatovana su mu dva teška preloma koja zahtevaju dug oporavak.

- Prelom leve potkolenice na nekoliko mesta i desnog skočnog zgloba. Potrebne su dve ili više operacije. Koliko su mi doktori rekli treba da prođe neki period da otok se povuče da bi efikasno mogla da se uradi operacija - dodao je Apostolović.

Kako kaže, ima jake bolove.

- Dali su mi lekove za bolove i polako to prolazi. Nadam se da će brzo da prođe - kaže Apostolović.

Bol će proći i rane će zarasti, ali slike od tog dana nikada neće proći jer je svestan da je mogao i da strada.

U par sekindi prođe ceo život, to su trenuci kada sa jedne strane vidite neku rulju, lete kameice, leti sve pored vas i vi ste nemoćni, ne možete da se pomerite. Da nisu bile kolege, verovatno bi tu i ostao

Divljanje, paljenje, lomljenje, uništavanje, bacanje kamenica na polciju bilo je sa namerom kako bi se povredili oni koji čuvaj naš grad.

- Sa namerom je išlo da se povredi neko, bar ja tako to shvatam jer su doneli predmete kojim bi nas napali - naveo je Apostolović.

Iako mu predstoji dug oporavak, pre nego što smo se pozdravili sa njim, rekao nam je da želi da se što pre vrati na posao. ali će zbog težine povreda na to neko vreme morati da sačeka.

#Policajac

#Skupština Srbije