AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS)Vladimir Orlić izjavio je danas da je organizator i inspirator nasilja i nereda prethodnih dana u Beogradu i drugim gradovima Srbije, u pokušaju da se zauzme vlast, "direktno" jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas.

- Svaka bačena kamenica, svaka upaljena baklja, svaki bačeni molotovljev koktel, svaki povređeni policajac, svako uništavanje javne i privatne imovine ljudi u ovoj zemlji neposredno idu na obraz, dušu i odgovornost Draganu Đilasu - rekao je Orlić na konferencij za novinare u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Orlić je napomenuo da je sve to Đilas lično organizovao i platio, te da mu prebacivanje odgovornosti ili krivice neće proći koliko god to pokušavao.

To je, naveo je Orlić, cela istina o tome šta se dešava u Srbiji, i poručio Đilasu i "svima koji ga prate" da ih bude stid i sram jer su, kako je naveo, izgleda rešili da obnaroduju da im je cilj nasilno preuzimanje vlasti tako što će celu zemlju da zaustave.

Istakao je da, međutim, tako nešto u Srbiji ne može da prođe, jer narod to neće dozvoliti.

- Ovu zemlju čine dobri i pošteni ljudi, kojima je stalo do njihove države i okruženja, koji cuivaju svoje porodice, ali i svu drugu decu ove zemlje, pa zbog toga Đilas i njemu slični u ovoj zemlji nemaju šta da traže kada je reč o političkoj budućnosti - istakao je Orlić.

#Dragan Đilas

#Neredi

#SNS

#Vladimir Orlić