AKTUELNO

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić izjavio je danas da je posao policijskih službenika da osiguraju bezbednost građana, zaštite imovinu i obezbede poštovanje zakona, te da oni taj posao obavljaju časno, pošteno i profesionalno

"S obzirom da pojedini  učesnici u javnom životu Srbije već danima  podstiču ljude koji se okupljaju na protestima ispred Skupštine, na mržnju prema policijskim službenicima, želim da se obratim javnosti u ime svih svojih kolega", naveo je Stanić.

On je istakao da je posao policijskih službenika je da osiguraju bezbednost građana naše zemlje, da zaštite imovinu i obezbede poštovanje zakona i mi ga obavljamo časno, pošteno i profesionalno.

Mi smo ti koji su u prethodnim danima na protestima trpeli nasilje. Nisu policajci napali okupljene, već su intervenisali i to tek kada su im životi bili ugroženi. Intervenisali tako da su omogućili da se oni, koji nisu učestvovali u nasilju, mogu udaljiti. Hapsili smo one koji su uništavali imovinu naše zemlje, linčovali policajce i ugrožavali bezbednost i okupljenih na protestu.

"Čak i onima koji pribegavaju nasilju, želim ovim putem da poručim - na svako vaše psovanje naših majki, mi vašim majkama želimo dobro zdravlje i sreću. Na vaš patriotizam  izražen u pevanju  rodoljubivih pesama, poručujemo vam - mi smo živote za Srbiju dali. Na svaku našu polomljenu nogu, razbijenu glavu, prolivenu krv i modricu, mi žalimo zbog vaših povreda. Na svaki vaš napad na nas kamenicama, molotovljevim koktelima, bakljama, flašama i svim što vam dođe pod ruku, mi smo spremni i na odgovornost zbog naše primene sile, ukoliko je ima. Mi ni vas nikada nećemo mrzeti.Naša je sveta dužnost odbrana zakona i države Srbije i borba za svoj narod. I policija će štititi zakone naše zemlje, njene građane i imovinu", istakao je Stanić.

#Policija