AKTUELNO

Predrag Jeremić, urednik portala Embargo, komentarišući saopštenje SzS da je za zarazu koronavirusa kriva i odgovorna vlast, kaže da mi imamo jedan procenat građana koji su protiv svega.

Jeremić kaže da SzS kritikuje šta god da se propiše i šta god da se uradi.

- Da smo najuređenija, najkvalitetnija, najbogatija zemlja sveta, oni bi našli nešto da kritikuju, nešto da saopštavaju. To su ljudi koji stalno kritikuju, stalno upućuju žalbe onima koji rade, jer oni ne rade ništa, i ne mogu ništa ni da pogreše, a što je najgore ne nude nikakva rešenja - rekao je Jeremić za Novo jutro TV Pink.

Jeremić smatra da je najlakše kritikovati i govoriti da nešto nije dobro i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

- Pa dobro, predložite vi šta je bolje i kvalitetnije... Ovo su najveći apsurdni jer se ceo svet bori protiv korone, ceo svet nam je odao priznanje za ono što smo do sada uradili - kazao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, neki kritikuju vlast, a u Šapcu neki nisu uradili preventivu i ono što je trebalo.

- Sada su posledice strašne. Šabac ima najviše građana u samoizolaciji zato što nije urađena preventiva, zato što su neke stvari neozbiljno shvaćene - rekao je Jeremić i dodao da narod treba da sluša preporuke Kriznog štaba.

Dejan Tomašević, legenda srpske košarke, kaže da stručnjacima treba prepustiti odluke, a da je na nama da ih slušamo.

Tomašević je rekao da u Madridu njegovi kumovi tri meseca nisu mogli nigde da izađu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Treba da apelujemo na svest svakog pojedinca da se pridržava mera socijalne distance - napomenuo je Tomašević i dodao da se on primirio, kao i njegova porodica.

#COVID-19

#Dejan Tomašević

#Epidemija

#Predrag Jeremić

#SZS

#koronavirus