AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević rekao je za Pink kako je Viši sud u Beogradu ovom dnevnom listu juče zabranio da piše o Draganu Đilasu, rekavši kako je to sramno.

- Tročlano veće Višeg suda u Beogradu juče je donelo, u drugom stepenu odlučivanja, odluku da se zabrani Informeru, odnosno meni, kao glavnom uredniku Informera, objavljivanje informacija u kojima se Dragan Đilas označava kao osoba koja na bilo koji način planira, priželjkuje ili poziva na ubistvo Aleksandra Vučića - kaže Vučićević.

On je objasnio da ovaj dnevni list nikada nije objavio takve informacije.

- Mi zaista nikada nismo napisali da Đilas planira ubistvo Vučića. Ovo je zapravo pokušaj da se zabrani jednim novinama da piše o jednom političaru. To je najstrašniji pritisak na medije - upozorava Vučićević.

Kako je rekao, u demokratskom i civilizovanom svetu ovakvog primera nema.

- Nigde u Evropi ne možete naći primer da je bilo koji političar uradio ovako nešto. To je neverovatno i nezabeleženo. Ja sad pitam, gde je UNS, gde je NUNS, gde je misija EU u Srbiji, gde su svi ti NVO bukači i šatro borci za slobodu medija i ljudska prava - upitao je Vučićević.

- Ovo je klasičan politički progon i neviđen pritisak na medije. On želi da nas što žešće oglobi i osudi ne bi li nas zastrašio i ne bi li nam zabranio i sprečio da izveštavamo o njemu. To je strašno i protiv toga svi moramo zajedno da dignemo glas. Ne smemo da pristanemo da živimo u zemlji u kojoj Đilas tuži - Đilas sudi! - upozorava Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

#Novo jutro