AKTUELNO

Francuski stručnjaci su u šoku jer nisu uključeni u istraživanja vezana za vakcinu protiv korone, ali to očigledno nije vest za AFP, kazao je Vujičić za TV Pink.

Vest koju je objavila francuska novinska agencija AFP, da je Ljubiša Ðurić preminuo od posledica COVID-19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, postala je vest u AFP-u. 

Tokom jučerašnje konferecije Kriznog štaba u 15 sati na nju je oštro reagovala i sama premijerka Srbije Ana Brnabić demantujući je i tvrdeći da je reč o lažnoj vesti.

Novinar lista “Večernje novosti” Dragan Vujičić gostujući u Novom jutru TV Pink vest francuske agencije je okarakterisao kao suludu. Kako smatra, francuski novinari ovih meseci, usled pandemija COVID-19 u svojoj zemlji, imaju preča posla nego da se bave dešavanjima u Zemunskoj bolnici.

- To je suludo, imaju toliko vesti kod njih. Francuska je zemlja koja je pogođena koronavirusom u svakom pogledu. Ne razumem zašto se ne bave time da je na Institutu u Marseju napravljena terapija za lečenja korone. Na osnovu toga je jedan epidemiolog optužio SZO da je sabotirala istraživanja, i da je ta terapija važna – rekao je Vujičić.

- Zašto ne pišu o svom čuvenom institutu Luj Paster? Njihovi stučnjaci su u šoku što nisu uključeni u razvoj vakcine, a ovaj inistitut je jedan od najpoznatijih u svetu. Zbog čega to ne javljaju, već se bave Zemuskom bolicom? – pitao je Vujičić.

Milan Dobromirović, urednik političke rubrike u Informeru, ukazuje da vest o lečenju Ljubiše Đurića u Zemuskoj bolnici, ne bi došla u prvi plan da se njegov sin, Petar Đurić, nakon njegove smrti, nije pojavio na nasilnim demonstracijama u Beogradu i tada dao izjavu za jednu televiziju gde je bolnicu i sistem optužio za smrt svog oca.

Tadašnjoj Petrovoj izjavi "Ćale, ovo je za tebe" pojedini mediji su posvetili veliku pažnju.

- To se ne bi desilo da se sin tog čoveka nije pojavio na protestima u Beograd – smatra Dobromirović.

#Zemunska bolnica

#koronavirus