AKTUELNO

Suprotstavljeni stavovi članica Saveza za Srbiju još jednom razdiru srpsku opozciju jer već postaje očigledno da oni nisu u stanju da se dogovore oko najvažnijih pitanja, čak i onda kada se radi o životima građana.

Razdor unutar Saveza ovaj put je izazvala rasprava oko nabavki vakcina protiv širenja koronavirusa. Juče se pojavio apel "udružene opozicije" koji je zahtevao od Evropske komisije da uključi Srbiju u proces zajedničke nabavke vakcina. U tom pozivu evropskim institucijama zatraženo je da naši građani budu obuhvaćeni imunizacijom kao i ostali stanovnici evropskog kontinetna.

Tokom protekle večeri, predsedništvo Dveri na elektronskoj sednici usvaja zaključak da ne potpisuje apel opozicije i ne podrži nabavku "evropske vakcine". U obrazloženju odluke, koja je objavljena danas, potpuno su ispolitizovali pitanje od životne važnosti.

Damir Handanović je na društvenoj mreži Tviter lepo primetio da ovako neozbiljan odnos prema bitnim pitanjima još jednom pokazuje da članovi opozicije nisu sposobni da zajedno nastupe oko najbitnijih tema.

- Boškić je Đilasu oko vakcine okrenuo leđa, da ne kažem guzu. Šalu na stranu, oni ne mogu da se dogovore ni oko čega, a ne da pomognu narodu. Da ponovim, zna narod sve - zaključio je Handanović.

#Damir Handanović