AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa svojim kolegom, ministrom inostranih poslova Finske, Timom Soinijem između ostalog i o napretku Srbije u procesu evropskih integracija.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Soini je čestitao pobedu premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, koja je, dodaje se, dokaz uspeha Vlade Srbije u prethodnom periodu.

Kaže se da je šef finske diplomatije ponovio podršku svoje zemlje predstojećem radu i predsednika Srbije i Vlade Srbije u narednom periodu, koji će "u ovim izazovnim vremenima za ceo svet, doneti mnogo velikih i bitnih izazova za državu Srbiju".

Dačić je istakao da između Finske i Srbije nema spornih pitanja, već da su bilateralni i ekonomski odnosi u stalnom usponu, imajući u vidu i nekoliko značajnih investicija finskih kompanija u Srbiji.

Dvojica šefova diplomatija razgovarali su i o napretku Srbije u procesu evrointegracija, a ministar Dačić zahvalio je svom kolegi na podršci koju Finska pruža Srbiji na njenom evropskom putu.

Ministri su se saglasili da Srbija svojim približavanjem Evropskoj uniji doprinosi ne samo pozitivnom razvoju same zemlje, nego i stabilnosti celog regiona.

#Finska

#Ivica Dačić

#Razgovor

'