AKTUELNO

Marko Selaković, rukovodilac za Evropu SP Jain School of Global Management, govoreći o stravičnoj eksploziji u Bejrutu, glavnom gradu Libana, rekao je da ona ima katastrofalne posledice, da je mnogo stradalih i povređenih.

Selaković kaže da gotovo da nema porodice koja je iz Bejruta da nije na neki način pogođena eksplozijom, da li u materijalnom smislu, da li u smislu toga da je neko od bližnjih nastradao.

- Kažu da je jeziva eksplozija bila - rekao je Selaković za Novo jutro TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Selaković je rekao i da se u poslednjih nekoliko decenija dešavaju situacije koje su prilično katastrofalne po samu državu i narod Libana.

- Verujem da ne postoji manja teritorija sa više tenzija, religioznih i etničkih razlika od Libana. Liban je po površini negde veličine Kosova i Metohije, a u njemu po zvaničnim informacijam živi oko 6,5 miliona ljudi, po nezvaničnim kažu da ih ima 4 do 5 miliona - pojasnio je Selaković.

On navodi da ta država ima jednu od najsnažnijih dijaspora u svetu i kaže da je procena da ih tamo ima više nego u matici.

Foto: TV Pink Printscreen

- U isto vreme imate mešavinu 18 zvanično prepoznatih različitih religija i konfesija. Imate per različitih priznatih islamskih zajednica - kazao je Selaković.

Selaković smatra da je teško utvrditi šta se dogodilo u Bejrutu i sprovesti istragu upravo zbog kompleksnosti situacije u Libanu.

#Eksplozija

#Marko Selaković

#bejrut

#liban