AKTUELNO

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, rekao je danas kako Srbija i srpski narod od Dejtonskog sporazuma nisu dobili nikakve pogodnosti, te da su se Srbi sami izborili za postojanje Republike Srpske.

"Nisu Srbi dobili u Dejtonu ništa, oni su se izborili za Republiku Srpsku, a Srbija je bila uz njih, i kao međunarodno priznata država mogla je da preuzme ulogu garanta i čuvara Dejtonskog sporazuma. Izetbegović je žalostan primer nepoštovanja Dejtonskog ustrojstva ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti. Republika Srpska nije poklon, ona je nastala kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na nove napade Bakira Izetbegovića na Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku.

"Nema uspešne Bosne i Hercegovine bez uspešne Republike Srpske, svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Republike Srpske, imao bi nesagledive posledice. Izetbegović ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primer i svim ostalima. Dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja BiH neće biti ni uspešna ni funkcionalna država", poručio je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin