AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera, komentarišući jučerašnji performans Željka Veselinovića ispred Predsedništva Srbije, rekao je da je to bedni pokušaj manipulacije.

Veselinoviću performans nije bio dovoljan, te je uputio pretnje novinarki Informera, što je za Novo jutro TV Pink Vučićević opisao na sledeći način:

Došao je taj Đilasov genije Željko Veselinović, koji je bio lider Đilasovog Saveza za Srbiju, poređao hleb ispred Predsedništva tvrdeći da predsednik države na nekoj slici nosi patike od 200, 300 evra, što nema veze sa životom... Onda je koleginica Milica otišla sa ekipom i pitala "Koliko hleba može da se kupi za 619.688.269 evra koliko je Dragan Đilas namestio svojim firmama poslova dok je bio na vlasti. Koliko hlebova može da se kupi za BMW X5 ili X6 koje Dragan Đilas menja kao prosečan Srbin čarape? Koliko hlebova može da se kupi za BMW Saše Bjelića, gradskog menadžera Beograda u vreme Dragana Đilasa, kojem se sudi za brojne malverzacije?... Dakle, kada smo to pitali, onda je Željko Veselinović poludeo, pobesneo i krenuo da preti.

Vučićević kaže da je Veselinović počeo da preti na najstrašniji mogući način.

Foto: TV Pink Printscreen

- Rekao je, mrtav ozbiljan, "Mi kada dođemo na vlast, vi ćete ostati bez posla, nećete imati gde da radite, ugasićemo, uništićemo Informer". Kada ga je Milica upitala "Izvinite, na osnovu čega?", on je rekao da on tako hoće. Onda se sprdao sa onom strašnom pretnjom upućenoj premijerki - rekao je Vučićević i dodao:

Taj Veselinović je slika i prilika Đilasa i Đilasove poiltike. To je čovek manijak, koji je, setite se, septembra 2018. godine zapretio premijerki Ani Brnabić da će je zaključati u sobu sa nekim obdarenim crncima, da bi je tamo silovali. Niko se nikad od toga ogradio nije.

Vučićević je podsetio da je nakon toga Đilas rekao da će Veselinović biti smenjen, što se nije desilo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Evo ga, i dan danas lider Đilasovog saveza koji se sad zove nekako drugačije... Oni da mogu, oni bi zaista gasili... Oni nemaju konkretnu politiku, ne mogu da kažu da rezultati politike Aleksandra Vučića ne postoje jer svi vidimo da valjaju i da postoje - ocenio je Vučićević i dodao da se oni zbog toga bave stvarima poput onih koje predsednik patike nosi.

Vučićević je kazao da je predsednik Vučić na te izjave odgovorio najbolje moguće, tako što je zamolio nadležne organe da odmah provere svu njegovu imovinu.

- Predsednik je rekao da se njegova imovina od 2012. do danas nije povećala ni za dinar, apelovao je na nadležne državne organe da njega među prvima provere i rekao je da bi onda trebalo ostale da provere - rekao je Vučićević i dodao da će se onda videti ko je šta stekao i koliko.

Objasnite vi meni poreklo imovine opozicionih lidera, ovih što se bahate po SzS, što se sada zovu Ujedinjena opozicija Srbije. Biće zanimljivo da vidimo sa koliko para je Dragan Đilas uša u politiku 2003. godine i sa koliko para je sišao sa državnih i gradskih funkcija.

#Dragan J. Vučićević

#Dragan Đilas

#Željko Veselinović