AKTUELNO

Za razliku od Tadića, predsednik Vučić gradi prijateljstva sa svima koji našu zemlju vide kao iskrenog partnera, a ne nekoga ko se ponižava na svakom koraku, kaže narodni poslanik u saopštenju.

- Boris Tadić očigledno ne može da shvati da je politika izvinjavanja isključivo odlika njegove vlasti, koja ništa dobro nije donela građanima Srbije. Upravo će on zauvek ostati upamćen kao neko ko se samo izvinjavao i molio, a da ništa nije učinio da Srbija bude poštovana i cenjena u svetu – izjavio je Aleksandar Marković, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i narodni poslanik.

On u saopštenju navodi i da, za razliku od Tadića, predsednik Srbije Aleksandar Vučić gradi prijateljstva sa svima koji našu zemlju vide kao iskrenog partnera, a ne nekoga ko se ponižava na svakom koraku.

- O tome koliko je Srbija sada poštovana u svetu najbolje govore brojne posete najviših svetskih zvaničnika našoj zemlji, od kad je na njenom čelu Aleksandar Vučić, poput dolazaka Vladimira Putina, Si Đinpinga, Angele Merkel, Emanuela Makrona i mnogih drugih – navodi Marković.

Međutim, kako dadaje, Tadić i danas ne može da shvati da je moguće voditi državu na način koji nije ponizan i pokoran.

- Zato i ne razume posetu ministra Nebojše Stefanovića, koji je u Azerbejdžan otišao kao specijalni izaslanik predsednika Vučića, da bi sa njihovim zvaničnicima razgovarao isključivo u interesu Srbije i njenih građana. Da je reč o još jednoj Tadićevoj laži najbolje pokazuje izveštavanje medija u Azerbejdžanu o poseti ministra Stefanovića, koji nijednog trenutka nisu videli ono što se jedino pričinjava Tadiću – zaključuje Marković u saopštenju.

#Aleksandar Marković

#Boris Tadić