AKTUELNO

Danas je u pomoravskoj prestonici održana konstitutivna sednica Skupštine grada Jagodina. Novi - stari predsednik Skupštine je Dragan Marković Palma.

Skupština grada Jagodine broji 21 odbornika, a nakon održanih lokalnih izbora, 17 mandata pripalo je koaliciji Jedinstvene Srbije, SPS – a i Srpske napredne stranke, čiji je nosilac liste u Jagodini bio predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, 2 odbornika ima Koalicija “Bunt – Prava Jagodina”, a po jednog Grupa građana “Nećemo da ćutimo” i Pokret obnove Kraljevine Srbije.

Inače lokalni izbori u Jagodini prošli su bez ijednog prigovora i bez ponavljanja ni na jednom glasačkom mestu. Na današnjoj kosnstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine grada Jagodine izabran je predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, koji je i u prošlom mandatu vršio tu funkciju, a za njegovog zamenika Snežana Vuikašinović, takođe iz Jedinstvene Srbije.

Foto: Pink.rs

Za gradonačelnika Jagodine, ponovo je izabran potpredsednik Jedinstvene Srbije Ratko Stevanović, a za zamenika gradonačelnika Jagodine, Ivan Stamenković iz Srpske napredne stranke. Izabrano je osmočlano Gradsko veće, koje je u Jagodini specifično po tome da je jedina lokalna sampuprava u kojoj članovi Gradskog veća ne primaju plate niti odbornici dnevnice.

„Želim da se najpre zahvalim građanima sa teritorije grada Jagodine što su nam dali veliko poverenje i glasali za našu listu koalicije Jedinstvene Srbije, SPS - a i Srpske napredne stranke. Čestitam i opoziciji na izbornom rezultatu. Hvala odbornicima što su glasali i dali mi poverenje da i u narednom periodu predsedavam Skupštinom grada Jagodine i da nastavimo da radimo onako kako smo radili i pre. Želim da predložim i opoziciji da bude konstruktivna, da glasaju za ono što misle da je dobro, a za ono što misle da nije dobro neka glasaju protiv, to je njihovo autonomno pravo. Pozivam opoziciju da uzme učešće u radu Skupštine grada Jagodine, da i oni predlažu tačke dnevnog reda i tako smo radli od 2004. godine. Tamo gde postoji jedinstvo u donošenju odluka, koje su od vitalnog značaja za naš grad i zbog tog jedinstva mi smo imali ogromne rezultate i postigli smo najbolje rezultate od svih lokalnih samouprava i kada je u pitanju broj fabrika koje smo doveli, kada je u pitanju socijalna pravda i kada je u pitanju turizam“, izjavio je nakon izbora za predsednika Skupštine grada Jagodine, predsednik Jeidnstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Foto: Pink.rs

„Korisnici budžeta grada Jagodine bili su građani, nismo kao funkcioneri koristili pozicije u budžetu na koje smo po zakonu imali pravo i sve te pare preusmeravali smo građanima i pomagali onima koji nemaju. Tako ćemo raditi i u narednom vremenskom periodu i naša lista Jedinstvene Srbije, SPS -a i Srpske napredne stranke ima čime da se pohvali što smo radili na lokalu, a siguran sam da ćemo nastaviti i još jačim tempom i u ovom mandatu, bez obzira na pandemiju virusa korona, koji je nevidljivi i nepredvidiv. Ono što je za nas najvažnije je da idemo napred, da radimo, da poštujemo sve epidemiološke mere i da na prvom mestu bude zdravlje, da nam porodice budu žive i zdrave, naši prijatelji i svi građani Srbije, a onda da nam najvažnija bude ekonomija. Kada su u pitanju mere socijalne zaštite ništa nećemo da ukidamo i sve ono što je postojalo u budžetu ostaće i u narednom periodu, osim investicija za izgradnju nekih objekata koje smo planirali, a nisu od vitalnog značaja i te investicije ćemo smanjiti, jer je i priliv u budžetu manji nego što je bio prošle godine iz opravdanih razloga“, rekao je Marković.

Današnja konstitutivna sednica jagodinskog parlamenta počela je minutom ćutanja za nedavno preminulog člana Gradskog veća Jagodine Dušana Ilića iz jagodinskog sela Šantarovca.

Odmah nakon konstituisanja, održana je i prva sednica Skupštine grada Jagodine, koja je nastavila da radi u ekspresnom ritmu, glasanje je po tačkama denvnog reda bilo u skoru 20:1 ili 18:3.

#Dragan Marković Palma

#Jagodina