AKTUELNO

Opština Stari grad dobila je danas novu vlast, a za predsednika opštine izabran je odbornik Radoslav Marjanović sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Izbor Marjanovića podržalo je 43 od 52 odbornika koliko je prisustvovalo drugoj sednici Skupštine opštine Stari grad.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Aleksandar Todorović sa liste "Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija", a izabrano je i Veće koje u novom sastavu ima pet članova.

Marjanović je rekao da su njegov izbor podržali odbornici SNS, SPS-JS i liste "Spas" Aleksandra Ssapića i još nekoliko odbornika sa drugih lista.

"Ne znam tačno iz kojih su političkih organizacija ti odbornici, ali imamo glas više nego na prethodnoj sednici", rekao je Marjanović novinarima posle izbora za predsednika opštine.

On je kazao da nije potpisan nikakav koalicioni sporazum o vlasti već da su odbornici SNS razgovarali sa ostalim odborničkim grupama i predočili im plan za opštinu Stari grad.

"Podržali su nas i uradili ono što je u interesu građana. SNS, koja je osvojila najviše mandata, mogla je sa jednim koalicionim partnerom da formira koalicionu vlast, ali smo se odlučili za drugačiji model. Predsednik Skupštine opštine je iz Spasa i time poslali poruku da želimo da uključimo sve koji žele da rade za dobrobit građana", kazao je Marjanović.

On je rekao da će nova opštinska vlast imati tri glavna prioriteta, a da će na prvom mestu biti briga o građanima.

"Opština više neće biti poligon za dnevnu politiku i za ostvarivanje nečijih političkih ambicija, već će biti tu za svoje građane. Opština poslednja tri meseca nije imala domavhina o čemu svedoči slimljeno staklo na ulaznim vratima koje nisu bili u stanju da promene", naveo je Marjanović.

Poručio je da će nova vlast brinucti pođednako o penzionerima, mladima,trudnicima, porodiljama, ulagati u osnovne škole,predškolske ustanove, a najavio je i osnovanje

''Starogradski seniorski centar" koji će organizovati brojne besplatne programe za najstarije.

Kao drugi prioritet istakao je rešavanje komunalnih problema i dodao da će Opština sa gradskom vlašću raditi na tome da ulice budu čistije, da obezbedi pametne parking senzore.

Insistiraćemo da se pokrene izgradnja četiri podzemne garaže za koje, kaže, već postoje projekti.

Treći prioritet biće veliki infrastrukturni projekti kao što je izgradnja velikog "Dorćolskog parka", na mestu železničke pruge koja je razdvajala centar grada od obala Save i Dunava i zapušteni deo grada pretvoriti u zelenu oazu.

Takođe, jedan od projekata biće rekonstrukcija Bajlonijeve pijace zajedno sa Gradom Beogradom.

Muzičar i odbornik SNS Oliver Mandić rekao je da će svoje odborničko mesto prepustiti mlađim članovima stranke.

On je to saopštio pošto je glasao i poželeo uspeh u radu novoj opštinskoj vlasti.

Na sednici je saopšteno i da je formirana nova odbornička grupa "Srce grada", tako da je u sazivu Skupštine opštine Stari grad šest odborničkih grupa.

#Radoslav Marjanović