AKTUELNO

Ugovorom sa Telekomom o kojem je govorila potpredsednica SSP-a Marinika Tepić treba da se bave nadležne institucije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, istakavši da za nju Tepić nije kredibilan izvor nijedne informacije.

Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara tokom obilaska Fakulteta likovnih umetnosti navela da ne zna ko još može Mariniku Tepić da shvata ozbiljno posle nekoliko lažnih afera koje je proizvela svojim izjavama, a da se čak nije ni izvinila građanima nakon što je utvrđeno da govori laži.

Takođe, kako kaže premijerka, nije u redu, niti pošteno, za tržište se boriti na taj način i lagati o konkurenciji.

“Nadležne institucije treba da rade svoj posao, Marinika Tepić nije za to nadležna i svako ko misli da je ona kredibilan izvor za bilo kakvu informaciju, mislim da greši”, kazala je Brnabić.

Podsetila je na lažne izjave Marinike Tepić da se na dobru Morović uzgaja marihuana, kao i da je optuživala državu da je u početku epidemije virusa korona uvela zabranu kretanja kako bi autobusima u to vreme naseljavala migrante.

“Kada se pokazalo da je to netačno, niti ju je neko pozao na odgovornost, niti se izvinila. Marinika Tepić nije kredibilan izvor informacija, a molim i apelujem na nadležne institucije da rade svoj posao. Mislim da je jako loše da se plasiraju lažne vesti i mislim da je loše za fer tržište da jedna kompanija koristi svoje medije da napada drugu”, kazala je premijerka.

Kako kaže, Telekom šta god da radi, radi dobro, krenuli su konačno da se bore, a prošla su vremena kada su se javni resursi koristili za pravljenje privatnih kompanija.

“Telekom mora da se bori, on je vlasništvo građana Srbije, u jednoj godini imaju 660.000 novih korisnika..., kazala je Brnabić.

Upitana šta misli kako će strain invetsitori reagovati na napade na strane kompanije, Brnabić je kazala da nikada nije napala nijednu stranu kompaniju.

“Pričala sam o domaćoj firmi..., o tome kako je nastala, rasla i razvijala se i to znaju svi građani Srbije. Strane investitore ne napadamo, a kako se oni osećaju u Srbiji govore najbolje brojevi”, kazala je Brnabić.

Dodaje da je Srbija u poslednje tri godine dva puta proglašena za lidera u privlačenju stranih investicija, a da je 83 odsto stranih investitora u jednoj zemlji reklo da bi ponovo investiralo u našoj zemlji.

“Ne znam kako se osećaju, ali očigledno je da imaju poverenja da ulažu kod nas”, kazala je Brnabić.

#Ana Brnabić

#Marinika Tepić