AKTUELNO

Bratislav Jugović, narodni poslanik i član Glavnog odbora SNS, odgovorio je na kritike lidera Dveri Boška Obradovića, upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji boravi u Vašingtonu, gde se, kako je naveo, bori za srpske interese.

- Pošto su mu očigledno propale izmišljotine da će Aleksandar Vučić nešto da proda i izda u Americi, danas ga Boško Obradović optužuje što je uopšte otišao da razgovara - rekao je Jugović i dodao:

I to sve priča čovek koji je u koaliciji sa potpisnicima uvođenja kosovskih carina Srbima na Kosovu i Metohiji, granica između centralne Srbije i naše južne pokrajine, i autorima pitanja Međunarodnom sudu o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti i izmeštanja odlučivanja o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju gde je situacija daleko nepovoljnija po Srbiju. Pa ima li veće tragikomedije?

Jugović naglašava da je  Aleksandar Vučić, pre odlaska u Vašington, pregovaračku poziciju Srbije osnažio uspešnom, ali i veoma napornom diplomatskom misijom, iz predhodnih godina. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Upravo zahvaljujući njegovoj borbi, 18 država je povuklo priznanje kosovske nezavisnosti, dok je u Čileu delegacija predvođena ministrom Nebojšom Stefanovićem izdejstvovala da se veliki broj država koje su priznale kosovsku nezavisnost usprotivi da takozvano Kosovo postane članica Interpola - istakao je Jugović.

Prema njegovim rečima, Vučić je godinama unazad vrlo temeljno stvarao pregovaračku poziciju Srbije, koja obesmišljava svaku vrstu pritiska da Srbija prizna nezavisnost Kosova, i zbog toga u Vašingtonu ima status nezaobilaznog sagovornika.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- I jasno je da tajkun Dragan Đilas ne može da oprosti Vučiću oporavak i uspehe Srbije na svim poljima. Svoje frustracije iskazuje kroz besmislena saopštenja svog potrčka Boška Obradovića - zaključio je Jugović.

#Aleksandar Vučić

#Boško Obradović

#Bratislav Jugović

#Kosovo i Metohija

#Vašington