AKTUELNO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozdravio je potpisivanje sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine i čestitao delegaciji Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na uspešnom dogovoru.

Dodik je čestitao i američkom predsedniku Donaldu Trampu i njegovom timu koji je, kako se navodi, uspešno i bez ishitrenih poteza vodio ovaj proces i doveo ga do kraja.

On je ocenio da je ovim sporazumom unapredjena pozicija Srbije, dodavši da se pred njenim gradjanima otvara novo poglavlje koje će obeležiti brojni projekti od velikog značaja.

-Ekonomija, naravno, neće i ne može dati odgovore na otvorena politička pitanja izmedju Beograda i Prištine, ali sigurno može pomoći da i ta pitanja budu rešavana u dosta drugačijoj atmosferi od ove koja je vladala godinama unazad - istakao je Dodik.

On je istakao da ovaj sporazum vidi kao ogroman iskorak u odnosima Beograda i Prištine i izrazio nadu da će budućnost u tim odnosima biti sa manje bremena od onih u prošlosti.

U Beloj kući kući delegacije Srbije i Kosova potpisale su danas sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa, uz posredstvo predsednika SAD Donalda Trampa.

#Milorad Dodik

#Podrška

#Sporazum

#reagovanje